Volei masculin: Vicecampionii, pregătiți pentru noul sezon competițional | Obiectiv – să își mențină nivelul de performanță din ultimii ani

Vicecampionii României la volei masculin, voleibaliștii de la SCM U Craiova, pornesc în noul sezon competițional 2017-2018 al Diviziei A1 cu un meci pe teren propriu și în compania unei echipe nou promovate, CSS 2 CNE Baia Mare.

Partida dintre cele două formații se va disputa sâmbătă,07.10.2017, în Sala Polivalentă din Craiova cu începere de la ora 17:00.

Înaintea începerii noului sezon antrenorul Dănuț Pascu își dorește ca echipa alb-albastră să își mențină nivelul de performanță din ultimii ani, iar ca obiectiv și-a propus ca echipa să se califice într-un nou sezon al cupelor europene. Pentru toate aceste lucruri echipa pe care o antrenează nu trebuie să mai piardă puncte cu echipele mai slabe, iar startul de Campionat să fie unul bun.

Dănuţ PASCU, antrenor S.C.M. Craiova: “Urmează un campionat mult mai echilibrat față de cel din sezonul precedent. S-au făcut investiții mari la anumite echipe, au sosit în România jucători de mare valoare, iar dorințele celor care investesc sunt mai mari. Va fi o luptă aprigă pentru titlul de campioană, pentru medalii, pentru participarea în cupele europene. Noi suntem obligați să menținem nivelul de performanță pe care l-am atins în ultimele sezoane. Obiectivul echipei este calificare în cupele europene. Trebuie să ne concentrăm mai mult la fiecare meci și să nu mai cedăm puncte cu echipele mai slab cotate decât noi. Întâlnim în prima etapă nou-promovata CSS 2 Baia Mare, trebuie să fim atenți pentru că este o echipă total schimbată față de cea care a obținut promovarea. Are în componeță atât jucători străini, dar și români cu experiență.”

În noul sezon SCM U Craiova va activa în 3 competiții: Divizia A1, Cupa României – unde este calificată direct în sferturile de finală și CEV CUP, a doua competiție ca importanță din voleiul masculin european.

SCM U Craiova va activa în noul sezon cu o echipă aproape total schimbată, formată în jurul unui nucleul de voleibaliști care au ales să meargă mai departe alături de echipa din Bănie: Bogdan Ene, Răzvan Olteanu, Todor Filip și Laurențiu Marciu.

Jucătorii se simt în formă înaintea startului de sezon datorită pregătirii intensive și turneelor amicale la care au luat parte și sunt dornici să evolueze în partidele oficiale din Divizia A1.

Bogdan Ene, jucător S.C.M. Craiova: “Sâmbătă pornim la drum cu o formula nouă de echipă şi cu ambiţii la fel de mari. Începem sezonul cu echipa a doua din Baia Mare, o nou-promovată, despre care nu ştim mare lucru. Sigur vom face o analiză şi vom vedea ce potential au. Va fi un început interesant de campionat şi sunt încrezător că vom obţine rezultate pozitive.”

Mirko RADEVIC, jucător S.C.M. Craiova:“După perioada de pregătire încep meciurile oficiale şi sunt convins că vom începe cu dreptul. Nu ştiu detalii despre adversarii de sâmbătă, însă ştiu care este valoarea noastră şi trebuie să ne impunem.”

Programul etapei întâi în Divizia A1 va cuprinde următoarele partide:
Sâmbătă 07.10.2017
Ora 16:00 CSA Steaua București – LMV Tricolorul Ploiești, meci transmis în direct la Digi Sport
Ora 17:00 CS ”U” Cluj – CSU UV Timișoara
Ora 17:00 SCM U Craiova –CSS 2 CNE Baia Mare
Ora 18:00 CS Unirea Dej – CS Dinamo București
Ora 18:30 CS Arcada Galați – CSM București
Luni 09.10.2017
Ora 17:00 ACS Volei Municipal Zalău – CS Știința Explorări Baia Mare, meci transmis în direct la Digi Sport

css 2 cne baia mareSala Polivalenta din Craiovascm u craiovavoleivolei masculinvolei scm u craiova