Volei masculin: Steaua Bucuresti a inceput pregatirea pentru noul sezon competitional | Componenta echipei

Echipa de volei masculin CSA Steaua Bucuresti a inceput pregatirea pentru noul sezon competitional 2018-2019, sezon in care va activa pe trei fronturi: Divizia A1 la volei masculin, Cupa Romaniei si Cupa Challenge.

In Cupa Challenge, „militarii” vor juca în 16-imile de finală, cu învingătoarea din turul anterior, dintre Buducnosc Podgorica (Muntenegru) și ACS Volei Municipal Zalău. Prima manșă va avea loc în deplasare, în perioada 27-29 noiembrie, iar returul la București, între 4-6 decembrie. În cazul în care voleibaliștii de la Steaua trec mai departe, ei întâlnesc învingătoarea dintre Benfica Lisabona (Portugalia) și Pafiakos Pafos (Cipru) sau Iraklis Petosferisi 2015 Salonic (Grecia).

În Cupa României, Steaua intră direct în faza sferturilor de finală, grație performanțelor din sezonul anterior. Echipa CSA Steaua Bucuresti va evolua, în dublă manșă, cu CSM Câmpia Turzii sau Dinamo București.

Sezonul 2018-2019 aduce multe schimbari in structura echipei antrenate de Tanase Bogdan ( antrenor principal) si Razvan Rosu (antrenor secund). Jucatorii ros-albastri care vor alcatui formatia in noul sezon sunt:
1 Caio de Pra (31 de ani, 2,02 m inălțime, Brazilia), fals
2 Ovidiu Darlaczi (18 ani, 2,01 m înălțime, România), secund
3 Csanad David (27 de ani, 1,98 m înălțime, Ungaria), secund
4 Nicolas Grigorie (19 ani, 1,95 m înălțime, România), secund
5 Maximilian Thaller (24 de ani, 1,87 m înălțime, Austria), ridicător
6 Gheorghe Ilie (37 de ani, 1,87 m înălțime, România), libero
7 Daniel Szaniawski (26 de ani, 2,01 m înălțime, Polonia), centru
8 Andrei Ana ( 19 ani, 2,04 m înălțime, România), fals
9 Karli Allik (22 de ani, 1,92 m înălțime, Estonia), secund
10 Cornel Miron (24 de ani, 1,96 m înălțime, România), secund
11 Ialisson Cesar Mello de Amorim (32 de ani, 2,05 m înălțime, Brazilia), centru
12 George Gavriz ( 21 de ani, 1,84 m înălțime, România) libero
13 Michael Parkinson (Olanda) centru

CSA Steaua Bucuresti se va baza in sezonul 2018-2019 pe trei sportivi sub 20 de ani: Ovidiu Darlaczi, Grigorie Nicolas si Andrei Ana.

Ovidiu Darlaczi – a jucat din 2012 până în 2016 la Tomis Constanța, transferându-se mai apoi la CSU UVT Timișoara. Sezonul trecut a îmbrăcat tricoul formației Tricolorul LMV Ploiești, cu care a câștigat Cupa României și Campionatul. Printre rezultatele notabile obținute se numără titlul de best spiker la balcaniada din 2015 și vicecampion balcanic în 2018.

Nicolas Grigorie – a mai activat, ca junior, sub culorile roș-albastre în urmă cu 4 ani. Însă echipa de junori la care s-a remarcat a fost CTF Mihai I, unde a ieșit vicecampion național în 2016, obținând titlul de cea mai bună extremă și campion național în 2018.

Andrei Ana – vine din Divizia A2 de la echipa de juniori a Științei București. La numai 19 ani, și-a trecut deja în palmares o calificare la Europene și, sezonul trecut, locul I pe țară cu echipa de juniori.

CSA Steaua Bucuresti se va baza in noul sezon pe calitatile voleibalistului Caio de Pra, sportiv obisnuit cu sportul romanesc dupa ce a trecut pe la CS Arcada Galati ( sezoanele 2015-2016 si 2016-2017) alaturi de care a castigat Cupa Romaniei in 2017, dar si pe la CS Dinamo Bucuresti (2017-2018), în dreptul numelui său regăsindu-se unele dintre cele mai bune statistici ale echipei.

Csanad David, component al echipei naționale a Ungariei în ultimii 7 ani se alatura familiei CSA Steaua Bucuresti. Printre rezultatele sale remarcabile se numără prezențele la Campionatul European de Tineret, precum și 2 campionate și cupa Ungariei cu echipa Fino Kaposvar. În ultimii 2 ani a jucat în campionatul belgian la VBC Waremme.

Maximilian Thaller. Are peste 100 de meciuri jucate în tricoul naționalei Austriei, în 2016 obținând medalia de bronz în European League. Între 2015 și 2017 a ieșit dublu vicecampion cu echipa austriacă SK Aich/Dob, sezonul trecut alegând să joace în campionatul nostru intern la CSM București.

Gheorghe Ilie. Deși are mulți ani jucați în Franța la mai multe echipe, nici cluburile românești nu îi sunt străine, în portofoliul său aflându-se Craiova, CSM București, Steaua și Dinamo, cu ultima câștigând chiar și Cupa României în 2011.

Daniel Szaniawski, care vine la Steaua din campionatul țării sale natale, Polonia. A jucat la nu mai puțin de 7 echipe, în 2017 obținând locul 2 în prima ligă cu echipa Slepsk Suwałki, iar anul acesta medalia de aur a primei ligi cu Azs Częstochowa.

Karli Allik. Jucătorul de origine estonă a mai jucat până acum la Selver Tallinn VC din 2014 până în 2017, sezonul trecut transferându-se în Germania, la SWD Powervolleys Düren. Anii 2016 și 2018 au fost încununați cu succes, câștigând European League și Golden European League cu echipa națională.

Cornel Miron. În perioada junioratului a ieșit multiplu campion, devenind un jucător de perspectivă. După aproximativ 4 ani petrecuți la Steaua, acesta s-a transferat, în 2015, la ACS Volei Municipal Zalău, formație cu care a câștigat medalia de argint și Cupa României în 2016 și medalia de aur în 2017.

Ialisson Cesar Mello de Amorim. Este un jucător foarte experimentat care a trecut pe la nu mai puțin de 9 cluburi din Brazilia, printre care Canoas Volei, Volta Redonda, Club Cimed. Triplu campion cu formația Club Taubaté și vicecampion în campionatul Americii de Sud, câștigător al medaliei de bronz și aur în Superliga Braziliană sunt doar câteva dintre reușitele cu care se mândrește.

George Gavriz. S-a remarcat cu precădere la echipele naționale de juniori reușind calificarea la Campionatul European din Ankara, în 2015. A debutat la seniori la echipa orașului său, Tomis Constanța, cu care a participat in 2016 în Cupele Europene.

Ultimul care se alatura formatiei CSA Steaua Bucuresti este voleibalistul olandez Michael Parkinson. Sezonul trecut a jucat in Liga A franceza la Nantes. Detine un palmare foarte bogat, multe participari la Champions Laegue si Cupa CEV, sezonul 2011-2012 fiind cel mai de succes: Supercupa, Cupa si Campionatul cu echipa belgiana VC Greenyard Maaseik. In aceasta toamna va participa cu nationala Olandei la Campionatul Mondial.

Sursa: FB – Steaua Volei

Urmarește-ne pe Facebook:

steaua voleivoleivolei masculin