Volei masculin: Săptămână de foc pentru SCM U Craiova. Dan Pascu: ”Avem nevoie de energia publicului pentru a câștiga”

Pentru echipa de volei masculin SCM U Craiova urmează o săptămână de foc cu trei partide extrem de grele în fața unor adversare incomode și cu planuri mari în sezonul competițional 2018-2019.

Sâmbătă, 16 februarie 2019, oltenii primesc vizita formației CSM Arcada Galați. Meciul care se va desfășura în Sala Polivalentă din Craiova va începe la ora 18:00 și nu va fi transmis. După meciul de pe teren propriu, voleibaliștii antrenați de Dănuț Pascu se deplasează în Capitală pentru a se duela pentru puncte cu CSM București, urmând ca sâmbăta următoare, la Craiova să sosească Dinamo București, o echipă foarte ambițioasă în acest retur de campionat.

„Fac apel la publicul spectator să vină să ne susțină pentru că avem nevoie de energie din tribune pentru a câștiga.”

După 13 etape, SCM U Craiova se poziționează pe locul secund în clasamentul Diviziei A1, cu 31 de puncte, urmată la doar trei puncte de adversara de sâmbătă, formația gălățeană.

Înaintea meciului cu echipa din Galați, antrenorul echipei alb-albastre, Dănuț Pascu, a acordat un interviu site-ului 007sport în care a vorbit despre parcursul echipei din startul returului de campionat, despre problemele de sănătate prin care trec jucătorii, dar și despre obiectivele echipei din acest sezon.

Mă văd obligat să fac niste precizări pentru public și să le aduc la cunoștiință problemele pe care le avem ca să se știe situația actuală a echipei.”

„După un parcurs foarte bun și surprinzător pentru toată lumea, în care am obținut 11 victorii consecutive, am pierdut primul meci la Zalău. Consider că Zalăul este prima pretendentă la titlu în acest sezon datorită bugetului, a valorii jucătorilor, dar mai ales a noului antrenor, care este un profesionist pur sânge.

Pentru mine nu a fost o tragedie că am pierdut la Zalău pentru că era foarte greu să câștigăm în deplasare, dar lucrurile au fost total diferite la meciul de la Dej. După ce echipa a fost obișnuită cu victoriile, nu a putut să treacă peste înfrângerea de la Zalău și echipa a fost ”blocată” și de nerecunoscut la Dej. ”

Sportivii de la SCM U Craiova se confruntă cu probleme de sănătate

”Trebuie să recunosc că echipa se confruntă și cu probleme de sănătate ale jucătorilor și aici încep cu Olteanu care a fost indisponibil 3 săptămâni din cauza unei probleme la brațul drept. Răzvan Olteanu este în urmă cu pregătirea și la ora actuală este la capacitate de 50-60% din potențialul lui. Înaintea meciului de la Dej, Milivojevic a făcut o contractură la spate și din păcate este indisponibil pentru meciul de sâmbătă cu Galațiul.

Și probleme nu se opresc aici, Majstorovic este bolnav de gripă de luni și nu s-a antrenat deloc, iar juniorul nostru, Călin Robert, a fost lovit în urmă cu două săptămâni de o minge în ochi în timp ce făcea un blocaj, recomandarea medicului fiind de repaus, acesta reluând pregătirea în urmă cu 2 zile.

La toate aceste probleme s-au adăugat și 3 săptămâni de deplasări în Ardeal: la Cluj, Zalău și Dej, la fiecare deplasare pierzându-se câte 2 zile. Toate acestea la un loc au dereglat jocul echipei.

Însă nu ne pierdem speranța, obiectivul echipei este acela de a juca în Cupele Europene în sezonul următor, respectiv ocuparea locurilor 3-4.

În legătură cu adversarii din acest sezon, Dănuț Pascu a adăugat: ”Nu trebuie uitat faptul că Zalăul și-a adus un antrenor din Polonia cu un CV impresionant, Galațiul a schimbat 2 jucători și au adus pe antrenor pe Stancu Sergiu, nimeni altul decât campionul din sezonul trecut, Dinamo a transferat 3 jucători foarte valoroși, ceea ce presupune că partea a doua a campionatului va fi foarte strânsă și nu va mai exista meci ușor. Orice greșeală te poate costa locul în clasament.”

Asigur toți iubitorii de volei din Craiova că în ciuda problemelor pe care le avem vom juca la capacitate maximă și vom face tot posibilul să câștigăm. Următoarea săptămână va fi una de foc cu 3 meciuri foarte grele și foarte importante pentru noi, respectiv acasă cu Galațiul, miercuri în deplasare la CSM București și sâmbătă acasă cu Dinamo. Fac apel la publicul spectator să vină să ne susțină pentru că avem nevoie de energie din tribune pentru a câștiga.”

Urmarește-ne pe Facebook:

cs arcada galativoleivolei masculinvolei scm u craiova