Volei masculin: S-au disputat primele 6 partide din Divizia A1 | Programul etapei cu numărul 2

Începutul lunii octombrie a adus pentru iubitorii voleiului masculin primele meciuri din noul sezon competițional al Diviziei A1.

În primele confruntări pentru punctele puse în joc s-au obținut 4 victorii în minimum de seturi, s-a jucat un meci în 4 acte, iar la o partidă a fost nevoie de setul decisiv pentru a se stabili învingătoarea.

Campioana României, ACS Volei Municipal Zalău, a început sezonul 2017-2018 pe teren propriu în compania formației CS Știința Explorări Baia Mare. Voleibaliștii antrenați de Marian Constantin s-au impus fără emoții și și-au trecut în cont primele 3 puncte.

“Ne aşteptam la un meci dificil, dar băieţii au răspuns bine la comenzi, iar pe această cale îi felicit. Este un început bun şi sper să continuăm pe aceeaşi linie. Trebuie să tratăm cu seriozitate fiecare meci, pentru că, aţi văzut şi dumneavoastră, au fost rezultate surpriză şi în prima etapă. Este un campionat dificil, pentru că nu te mai duci la anumite echipe să câştigi trei puncte fără probleme. Dacă eşti serios şi munceşti, câştigi, altfel, ai probleme”, a spus la finalul partidei antrenorul echipei ACS Volei Municipal Zalău, Marian Constantin.

Vicecampionii României, voleibaliștii de la SCM U Craiova, au început de asemenea noul sezon pe teren propriu. În Băniei a sosit echipa nou-promovată – CSS 2 CNE Baia Mare. Alb-albaștrii au câștigat partida în minimum de seturi, iar pentru următoarele etape se dorește o mai bună concentrare asupra jocului parcticat.

Dănuţ PASCU, antrenor S.C.M. Craiova:„Mă aşteptam să fie un meci greu, pentru că întodeauna un prim meci din campionat poate produce surprize. Chiar dacă diferenţa de valoare dintre cele două echipe era vizibilă, jucătorii mei au vrut să joace foarte bine. Sunt importante aceste trei puncte şi sper să ne concentrăm mai bine în partidele viitoare.”

Medaliata cu bronz din sezonul 2016-2017, CS Arcada Galați, a disputat cel mai lung meci al etapei. Gălățenii au primit vizita formației CSM București, iar pentru a se impune au dus meciul în setul decisiv.

Primul derby al etapei s-a jucat în Sala Regimentului de Gardă ”Mihai Viteazul” din București și le-a avut ca și adversare pe CSA Steaua București și LMV Tricolorul Ploiești. Steliștii s-au impus fără drept de apel, în minimum de seturi, în fața unei echipe care anul acesta are ca obiectiv câștigarea campionatului.

Proaspăt revenită în prima ligă voleibalistică echipa CS Dinamo București a început sezonul 2017-2018 cu un eșec. Alb-roșii s-au deplasat la Dej unde au reușit să câștige doar primul set al partidei, în prelungiri.

Tot în prima etapă a Diviziei A1 s-au întâlnit față în față 2 echipe care și-au găsit loc în primul eșalon voleibalistic după retragerea a altor două formații. La Cluj s-au duelat CS ”U” cu CSU UV Timișoara. Clujenii s-au impus în cel mai categoric meci al etapei.

Primul meci din campionat a fost cu o echipă la fel ca și noi, în reconstrucție, iar mie în acest meci nu mi-a fost frică de adversar, ci mai mult de noi. Băieții au reacționat bine la acest meci, au jucat fără prea multe greșeli individuale și a fost un meci reușit din toate punctele de vedere”, a declarat tehnicianul voleibaliștilor clujeni, Răzvan Parpală.

Rezultatele primei etape în Divizia A1 la volei masculin au fost următoarele:
CS ”U” Cluj – CSU UV Timișoara 3-0(25-15,25-13,25-15)
ACS Volei Municipal Zalău – CS Știința Explorări Baia Mare 3-0(25-18,25-20,25-20)
CS Unirea Dej – CS Dinamo București 3-1(27-29,25-15,25-11,25-22)
CSA Steaua București – LMV Tricolorul Ploiești 3-0(25-22,25-15,25-15)
SCM U Craiova – CSS 2 CNE Baia Mare 3-0(25-22,25-19,25-22)
CS Arcada Galați – CSM București 3-2(24-26,25-18,22-25,25-20,15-10)

Etapa a 2-a a Diviziei A1 la volei masculin va cuprinde următoarele partide:
Vineri 13.10.2017
CS Dinamo București – CSA Steaua București, ora 18:00, în direct la Digi Sport
Sâmbătă 14.10.2017
CSU UV Timișoara – CSM București, ora 17:30
CSS 2 CNE Baia Mare – CS Arcada Galați, ora 14:00
LMV Tricolorul Ploiești – SCM U Craiova, ora 18:00
CS Știința Explorări Baia Mare – CS Unirea Dej, ora 18:00
CS ”U” Cluj – ACS Volei Municipal Zalău, ora 12:00

acs volei municipal zalaucs arcada galatics dinamo bucurestics stiinta explorari baia marecs u clujcs unirea dejcsa steaua bucuresticsm bucuresticss 2 cne baia mareCSU UV Timisoaradivizia a1 la volei masculinlmv tricolorul ploiestiscm u craiovavoleivolei masculin