Volei masculin: România a fost repartizată în Grupa A la Campionatul European și și-a aflat adversarele

Miercuri, 16 ianuarie 2019, la Bruxelles, a avut loc tragerea la sorți prin care s-au stabilit cele patru grupe de la turneul final al Campionatului European din 2019, care va avea loc în perioada 12-29 septembrie în 4 țări: Franța, Belgia, Slovenia și Olanda.

Naționala României, calificată după 24 de ani la un turneu final al Campionatului European, a fost repartizată în Grupa A, la Montpellier, alături de echipele din Franța, Italia, Bulgaria, Portugalia și Grecia.

În celelalte grupe vor juca: Belgia, Serbia, Germania, Slovacia, Spania, Austria (Grupa B, Antwerp), Slovenia, Rusia, Finlanda, Turcia, Macedonia, Belarus (C, Ljubljana), Olanda, Polonia, Cehia, Estonia, Ucraina, Muntenegru (D, Amsterdam).


”Aș dori să urez tuturor un An Nou fericit și rezultate bune în volei. Aș dori să felicit toate echipele pentru calificarea la un Campionat European de volei istoric și în special pentru cei care au făcut acest lucru pentru prima dată. Acest lucru este foarte importan pentru dezvoltarea voleiului. Multe mulțumiri celor patru țări gazdă și, în special, pentru Volley Belgium pentru căldurosul lor bun venit în acest loc iconic. Nu este ușor să organizezi un turneu în patru țări, plus alte patru țări în care va avea loc evenimentul feminin. Suntem aproape de a finaliza organizatorii pentru ediția 2021, ceea ce înseamnă că în doar câțiva ani, 16 țări vor fi găzduit Campionatul European. Să lucrăm împreună pentru a ridica statutul și valoarea voleiului”
, a declarat președintele CEV Aleksandar Boričić.

Tricolorii s-au calificat la turneul final după ce au încheiat pe primul loc, cu 7 puncte, în grupa preliminară A, din care au mai făcut parte Danemarca şi Finlanda.

România a participat ultima dată la un Campionat European la ediţia din 1995.

Urmărește-ne pe Facebook:

Echipa Nationala de volei masculin a Romanieivoleivolei masculin