Volei masculin: Nici Campioana, nici Vicecampioana nu au castigat turneele organizate pe teren propriu

La finalul saptamanii trecute echipele de pe primele 2 pozitii ale Diviziei A1 la volei masculin din sezonul 2016-2017 au organizat in fata propriilor suporteri turnee amicale de pregatire, competitii la finalul carora s-au clasat suprinzator pe treapta secunda, nu pe prima pozitie – cum era de asteptat.

Astfel ACS Volei Municipal Zalau, Campioana Romaniei la volei, a organizat “Cupa Municipiului Zalau”, turneu pe care l-a pierdut in detrimentul formatiei CSS 2 CNE Baia Mare – echipa nou promovata in Divizia A1, in timp ce Vicecampioana Romaniei, SCM U Craiova, a organizat la Craiova “Cupa Radu Zamfirescu”, competitie pierduta in fata formatiei LMV Tricolorul Ploiesti.

SCM U Craiova a adus la Craiova, in Sala Polivalenta, 3 echipe pentru a disputa a VI-a Editie a “Cupei Radu Zamfirescu” la volei masculin. Au spus prezent LMV Tricolorul Ploiesti, CS Unirea Dej si CSM Bucuresti.

Echipa olteana antrenata de Danut Pascu si Claudiu Mitru nu au avut mari probleme in a castiga in minimum de seturi partidele cu Unirea Dej si CSM Bucuresti, si de altfel nici Tricolorul Ploiesti nu s-a “impiedicat” de Dej si Bucuresti, in fata carora s-a impus cu scorul de 3-1( in ambele partide).

Trofeul din Banie s-a disputat astfel sambata intre Craiova si Ploiesti ( o echipa care a facut achizitii de senzatie pentru noul sezon si care va avea un cuvant de spus in prima liga voleibalistica romaneasca), meciul fiind castigat de LMV Tricolorul Ploiesti tot la capatul a 4 seturi.

S.C.M. „U” CRAIOVA – LMV TRICOLORUL PLOIEȘTI 1-3 (18-25, 24-26, 25-22, 14-25).

Dănuţ PASCU, antrenor S.C.M. „U” Craiova:„Lucrurile încep să se aşeze la noi, însă astăzi am întâlnit o echipă foarte bună, foarte bine organizată. Trebuie să menţionez că Ploieştiul şi-a menajat ieri titularii, iar noi am jucat cu cel mai bun 6 posibil. A fost un meci frumos, cu faze frumoase pentru public.”

In ultima zi a „Cupei Radu Zamfirescu” s-au inregistrat urmatoarele rezultate:
C.S.M. BUCUREȘTI- C.S. UNIREA DEJ 3-0 ( 25-21, 25-23, 25-18 )
S.C.M. „U” CRAIOVA – LMV TRICOLORUL PLOIEȘTI 1-3 (18-25, 24-26, 25-22, 14-25).

Dupa 3 zile de competitie pe parchetul din Sala Polivalenta clasamentul final a aratat astfel:
1. L.M.V. TRICOLORUL PLOIEȘTI  – 9 puncte
2. S.C.M. „U” CRAIOVA – 6 puncte
3. C.S.M. Bucureşti – 3 puncte
4. C.S. Unirea Dej – 0 puncte

La finalul turneului 2 jucatori de la echipa de pe primul loc au primit premii speciale:
Cel mai bun trăgător – Laurenţiu Lică (L.M.V. Tricolorul Ploiești)
Cel mai bun ridicător – Cristian BARTHA (L.M.V. Tricolorul Ploiești)

De cealalta parte Campioana Romaniei, ACS Volei Municipal Zalau, a pierdut turneul organizat acasa datorita meciului pierdut in fata echipei nou promovate in Divizia A1, CSS 2 CNE Baia Mare, echipa care surprinzator a si castigat „Cupa Municipiului Zalau”.

Dupa o victorie fara cusur in fata echipei CS Dinamo Bucuresti, echipa de altfel si ea nou-promovata in primul esalon, Volei Municipal Zalau a pierdut al doilea meci de acasa in fata celei de a doua echipe din Baia Mare, CSS 2 CNE, dupa ce antrenorul zalauanilor a utilizat jucatorii mai putin experimentati.

Sambata, in primul meci al zilei, in disputa nou-promovatelor CS Dinamo Bucuresti si CSS 2 CNE Bucuresti, sortii au fost de partea baimarenilor care au incheiat partida in minimun de seturi.

Nici victoria de 3 puncte obtinuta de Volei Municipal Zalau in ultimul meci al turneului de sub Meses cu CS Stiinta Explorari Baia Mare nu le-a fost de ajuns gazdelor pentru a se clasa pe primul loc al turneului.

Clasamentul final la „Cupa Municipiului Zalau” a aratat astfel:
1 CSS 2 CNE Baia Mare – 7 puncte
2 ACS Volei Municipal Zalau – 6 puncte
3 CS Stiinta Explorari Baia Mare – 4 puncte
4 CS Dinamo Bucuresti – 1 punct

Rezultatele in cele 3 zile la „Cupa Municipiului Zalau” au fost:
Joi 21.09.2017
CS Stiinta Explorari Baia Mare – CSS 2 CNE Baia Mare 3-2
ACS Volei Municipal Zalau – CS Dinamo Bucuresti 3-0
Vineri 22.09.2017
CS Dinamo Bucuresti – CS Stiinta Explorari Baia Mare 2-3
ACS Volei Municipal Zalau – CSS 2 CNE Baia Mare 0-3
Sambata 23.09.2017
CSS 2 CNE Baia Mare – CS Dinamo Bucuresti 3-0
ACS Volei Municipal Zalau – CS Stiinta Explorari Baia Mare 3-1

acs volei municipal zalaucs dinamo bucurestics stiinta explorari baia marecs unirea dejcsm bucuresticss 2 cne baia mareCupa Municipiului Zalaucupa radu zamfiresculmv tricolorul ploiestiscm u craiovavoleivolei masculin