Volei masculin: CSM București țintește primul titlu din istorie | ”Tigrii” încep sezonul cu un derby

Cu un nou antrenor și șase jucători de top transferați în această vară, voleibaliștii de la CSM București și-au făcut planurile pentru sezonul 2018-2019.

Voleibalistele de la CSM București au reușit eventul sezonul trecut, iar acum băieții nu vor să se lase mai prejos. ”Tigrii” spun că anul acesta este al lor și, cu o echipă mult îmbunătățită, se gândesc la medalii în Divizia A1.

Voleibaliștii iau startul sâmbătă, pe teren propriu (la Sala Sporturilor Unirea Dobroești), de la ora 17.00, într-un derby al Capitalei, contra celor de la Dinamo.

Este primul meci în campionatul intern pe banca CSM-ului pentru noul antrenor Marian Apostu, câștigător al Cupei României și al Supercupei, în 2017, cu fosta sa echipă, Arcada Galați.

Vor primul titlu din istorie

De altfel, și șase dintre jucătorii lui Apostu ( liberoul Nikola Rosic, multiplu medaliat la turneele finale europene și mondiale cu naționala Serbiei, brazilienii Henrique Parreira Batagim și Thiago Gelinski , dar și trei dintre componenții reprezentativei României, Nicolae Ghionea, Gabriel Cherbeleață –ambii aduși de la Steaua – și Marian Bala, medaliat cu argint în ultimele patru sezoane), vor fi la debut și promit că vor fi adevărați tigrii la fileu.

”Avem o echipă foarte bună și sperăm să prindem unul dintre primele trei locuri. Adversarii ar trebui să se teamă de noi, deși, sincer, prefer să joace degajat, lejer, ca să-i prindem noi pe picior greșit. Încep să se lege relațiile de joc, mai trebuie puțin timp. Sper ca în primăvara să mă văd cu medalia de campion. Voi face tot posibilul să fiu un adevărat tigru pe teren”Marian Bala, secund CSM București.

” Sperăm să începem cu dreptul, anul acesta au venit mulți jucători valoroși și ne dorim să terminăm sezonul pe locurile 1-3. Este destul de ușor pentru cei noi să se integreze în echipă. Sperăm că la sfârșitul sezonului vom ieși campioni” Claudiu Dumitru, ridicător CSM București.

” Orice antrenor vrea să câștige campionatul, mi-aș dori mult să formăm un grup unit, o adevărată echipă. Avem nevoie de timp pentru a creea legăturile de joc, dar am încredere în băieți, au valoare, sunt sigur că se vor adapta rapid la toate cerințele. Îmi propun să luăm o medalie în acest sezon. Ne dorim ca noi să fim surpriza frumoasă a acestui sezon. Avem lot bun, și dacă vom fi sănătoși, vom face o figură frumoasă. Echipa începe să arate cum îmi doresc, mai este de lucrat la mentalitatea jucătorilor. Sunt momente în meci când sportivii își pierd concentrarea și motivația…aici trebuie lucrat puțin, și ei trebuie să pună accent pe acest lucru”Marian Apostu, antrenor CSM București.

” Ne dorim să câștigăm campionatul sau să luăm o medalie. Sperăm să se omogenizeze rapid echipa și să avem rezulate cât mai bune. Nu ar trebui să fim o surpriză, am adus cei mai buni jucători români și străini de valoare. Sunt mulțumit și de cum decurg lucrurile cu noul antrenor, băieții răspund foarte bine cerințelor și metodelor lui de pregătire”Costel Olteanu, șef secție volei CSM București.

Derby al capitalei cu Dinamo

Pentru ”tigrii” primul meci al noului sezon nu este deloc unul facil. Jucătorii lui Marian Apostu întâlnesc sâmbătă, de la ora 17.00, la Sala Sporturilor Unirea Dobroești, Dinamo, un adversar extrem de incomod.

Nu am făcut calcule pentru prima etapă, vreau să tratăm fiecare meci serios, indiferent de adversar, iar dacă o vom face, vom câștiga toate jocurile. Echipele mici trebuie tratate foarte serios, altfel, grupări precum Dej, Cluj sau Câmpia Turzii pot produce surprize” – Marian Apostu, antrenor CSM București.

”Jucăm cu Dinamo, nici cea mai bună, nici cea mai slabă echipă din campionat dar trebuie neapărat să câștigăm. Vor veni mai târziu cele mai puternice echipe. Sper ca băieții mei să fie adevărați tigrii în acest sezon”Costel Oleanu, șef secșie volei, CSM București.

”Nu știu exact ce joacă Dinamo, dar este bun traseul din campionat, nu începem în primele etape cu cele mai puternice echipe și asta ne ajută să ne omogenizăm echipa”Marian Bala, secund CSM București.

Urmărește-ne pe Facebook:

csm bucuresti voleidivizia a1 la volei masculinvoleivolei masculin