Volei (M): România s-a impus fără probleme în fața Naționalei din Macedonia

Echipa Națională de volei masculin a României a debutat în această seară în preliminariile Campionatului European de volei cu o victorie fără probleme.

Tricolorii conduși de Dănuț Pascu și Ovidiu Macarie au trecut în minimun de seturi în cadrul primul meci din Turneul desfășurat în Sala Polivalentă din Craiova în fața Naționalei din Macedonia.
România – Macedonia 3-0 (25-21, 25-14, 25-12).

Un meci în care jucătorii din România au fost tot timpul în avantaj, singurul set în care adversarii au fost cât de cât aproape de echipa României fiind primul. În setul 2 și 3 tricolorii s-au distanțat fără probleme, macedonenii nepunând nici o problemă jocului disputat de voleibaliștii români.

Echipa de start a României a fost alcătuită din: Mihai Gheorghiță, Bartha Cristian, Laurențiu Lică, Marian Bala, Adrian Aciobăniței, Andrei Spînu și Adrian Feher(libero). A mai intrat în joc și Bogdan Olteanu.

Dănuț Pascu, antrenorul Echipei Naționale de volei masculin a României: ”Poate după scor a fost o echipă lejeră, dar mi-am luat toate măsurile pentru a face un joc bun astăzi, este și obiectivul de bază pe care mi l-am propus, echipa să joace exact, să joace eficient, să joace la punct. Același obiectiv il voi avea și la următoarele meciuri. Sunt mulțumit de evoluția jucătorilor, pot spune că astăzi a mers foarte bine serviciul, i-am pus în dificultate pe jucătorii adverși, nu au putut să construiască pe faza întâia și de aici s-a văzut diferența jocului. Rămân la părerea că Macedonia nu este o echipă atât de slabă cum credeți dumneavoastră, dar faptul că au preluat mai slab astăzi probabil le-a încurcat jocul. Sunt mulțumit de jocul nostru, iar ce mă bucură foarte mult este coeziunea, spiritul de echipă și dorința de a câștiga, motivația pe care au avut-o băieții astăzi, iar acestea îmi dau speranțe pentru meciurile viitoare.”

Tot joi în Sala Polivalentă din Craiova s-a disputat și partida dintre Estonia și Cehia, încheiată cu scorul de 3-0 (25-20, 25-19, 25-14) pentru cehi.

Vineri 16 septembrie se vor desfășura următoarele partide:
Ora 17:00 Cehia – Macedonia
Ora 19:45 România – Estonia
Partide sunt transmise la Digi Sport, iar biletul la meciuri costă 5 lei.

Lotul Echipei Naționale de volei masculin a României este alcătuit din:
Coordonatori: Cristian Bartha, Cosmin Ghimes
Universali: Gabriel Cherbeleata, Laurentiu Lica,
Centri: Mihai Gheorghita, Andrei Laza, Razvan Mihalcea, Andrei Spinu
Extreme: Adrian Aciobanitei, Marian Bala, Bogdan Ene, Bogdan Olteanu,
Libero: Adrian Feher, Mihai Maries
Antrenor principal: Danut Pascu
Antrenor secund: Ovidiu Macarie
Fizioterapeut: Mirel Popa

007sport007sport.rovoleivolei masculin