Volei feminin: Voleibalistele de la UVT Agroland Timisoara – pregatite pentru a debuta in prima liga

Sambata, 14 octombrie 2017, echipa de volei feminin UVT Agroland Timisoara va debuta in prima liga voleibalistica romaneasca – Divizia A1 pe terenul formatiei CS Stiinta Bacau.

Meciul dintre cele 2 adversare va si deschide noul sezon 2017-2018 al Diviziei A1, acesta urmand sa se dispute incepand cu ora 17:00.

Inceputul de sezon se anunta unul foarte dificil pentru voleibalistele antrenate de Bogdan Paul, acestea urmand sa evolueze in primele 2 etape in deplasare, la Bacau, respectiv in Capitala, in compania formatiei CS Dinamo Bucuresti.

„Evident că sunt emoții, dar noi așteptăm de mult acest debut. Sperăm să fie emoții pozitive, avem o echipă nouă, cu multe fete tinere, și sperăm să facem o figură frumoasă.

Desi va fi un meci greu la Bacau, jucatoarele merg increzatoare si spera sa obtina un rezultat cat mai bun. Roxana Bacsis, proapat intoarsa in tara si fosta jucatoare a echipei din Moldova, crede in ambitia echipei la care va evolua in noul sezon si spera ca emotiile jocului de la Stiinta sa fie constructive. Diana Balintoni, capitanul echipei Timisorene, este convinsa ca echipa sa va juca cel mai bun volei al lor, iar rezultatul nu poate fi decat unul pozitiv.

Bogdan Paul, antrenorul UVT Agroland Timisoara, asteapta cu nerabdare debutul in Divizia A1 si desi stie ca inceputul de campionat nu este unul favorabil, datorita deplasarilor lungi, spera ca jucatoarele pe care le antreneaza vor face fata cu brio.

Meciul de la Bacau va fi arbitrat de Nastase si Papadopol.

Roxana Bacșiș (jucătoare care a câștigat titlul cu Știința în 2013 și 2014): „Vom avea un început foarte dificil. Este una dintre echipele redutabile pe teren propriu, dar noi mergem acolo cu încredere și vom da tot ce se poate pentru un rezultat cât mai bun. Cred că voi avea emoții, dar sigur vor fi constructive. Este foarte greu să câștigi la ele acasă. Știința este o echipă cu un blocaj foarte bun, și de asemenea cu serviciu puternic. Noi tratăm fiecare meci cât se poate de serios, și prin ambiție cred că vom scoate un rezultat bun.”

Diana Balintoni (căpitanul echipei): „Evident că sunt emoții, dar noi așteptăm de mult acest debut. Sperăm să fie emoții pozitive, avem o echipă nouă, cu multe fete tinere, și sperăm să facem o figură frumoasă. E puțin dificil că avem două meciuri în deplasare, dar mai ales este dificil că sunt două deplasări lungi, iar timpul de recuperare va fi foarte scurt. De obicei nu dau pronosticuri. Noi încercăm să jucăm cel mai bun volei al nostru, dacă toate lucrurile vor merge bine, cu siguranță rezultatul va fi unul pozitiv. Nu prea m-am uitat la minusurile echipei din Bacău, la amicalul de săptămâna trecută. Am fost mai atentă la ce trebuie să corectăm noi. Știința este o echipă cu serviciu puternic. Este important ca noi să fim ordonate, să reacționăm cu calm în situațiile dificile și să nu rămânem blocate într-o fază mai puțin bună pentru noi.”

Bogdan Paul (antrenorul formației UVT Agroland): În sfârșit începem să ne măsurăm forțele în locul care trebuie. Întâlnim o echipă de tradiție în voleiul românesc, fostă campioană, fostă câștigătoare de cupă, participantă în competițiile europene. Este o deplasare dificilă, dar pe de altă parte trebuie să fim încântați de acest debut. În momentul în care în componența echipei sunt și jucătoare de 17-18 ani, se anunță și momente dificile. Și formația din Bacău are sportive tinere, dar are și o structură care a funcționat întotdeauna echilibrat. În momentul de față au schimbări pe toate posturile, joacă și în cupele europene, deci au nevoie de bancă. Era de preferat să nu fie o deplasare foarte lungă. Acest meci ne scoate din circuit în jur de patru sau cinci zile. Urmează o altă deplasare, la București, unde vom juca și meciul de Cupă. Calendarul competițional nu ne este favorabil pentru începutul campionatului, acest lucru este cert.”

În prima etapă a Diviziei A1 la volei feminin se vor disputa următoarele partide:
Sâmbătă 14.10.2017
CSM Târgoviște – ACS Penicilina Iași, ora 18:00
CSU Medicina CSS Tîrgu Mureș – CS ”U” NTT Data Cluj, ora 18:00
CSM Volei Alba-Blaj – CSM Lugoj, ora 18:00
CS Știința Bacău – ACS Agroland Timișoara, ora 17:00
Luni 16.10.2017
CSM București – CS Dinamo București, ora 18:00, meci transmis în direct la Digi Sport

CS Știința BacăuDivizia A1 la volei femininuvt agroland timisoaravoleivolei feminin