Volei feminin: Volei Alba-Blaj în linie dreaptă la transferuri

Echipa de volei feminin CS Volei Alba-Blaj a anunțat astăzi, 20 iulie, că a ajuns la un acord pentru sezonul 2017-2018 cu o voleibalista din România.

Campioana României la volei feminin va conta în  noul sezon pe îndemânarea junioarei Andreea Cristina Tămaș, voleibalistă care va evolua pe poziția de coordonator (ridicător). Tânăra de 19 ani ( născută în data de 26.11.1998) și 1,82 m și-a făcut junioratul la formația CSS Toplița, iar semnarea contractului cu Volei Alba-Blaj îl consideră cel mai important pas din cariera sa.

Andreea Cristina Tămaș: „Sunt foarte bucuroasă ca voi avea șansa de a juca pentru cea mai bună echipa din țară. Acesta este cel mai important pas din cariera mea și sunt foarte fericită că Volei Alba Blaj este rampa mea de lansare în Divizia A1. Abia aștept să încep antrenamentele, să-mi cunosc colegele și antrenorul. Cred că va fi cea mai frumoasă perioadă din viața mea!”

Tot zilele acestea clubul din Blaj a ajuns la un acord și cu jucătoarea de origine bulgară Petya Barakova, voleibalistă care de asemenea evoluează pe postul de coordonator (ridicător). Componentă a Naționalei Bulgariei sportiva a evoluat în sezonul trecut în Franța la formația Le Cannet, alături de care a cucerit medalia de argint. Noul ridicător blăjean a mai jucat la Levski Sofia (2014/2015), echipă cu care a fost vicecampioană a Bulgariei, fiind desemnată cel mai bun ridicător din campionat, şi la Volero Zürich (2015/2016), formaţie alături de care a câştigat campionatul şi Cupa Elveţiei.

Petya Barakova : „Sunt foarte fericită că am ocazia să joc la Blaj, abia aştept să mă alătur unui club mare şi de succes şi să fac cunoştinţă cu noile mele colege de echipă. La Blaj voi începe o nouă etapă în cariera mea, pentru că voi evolua pentru prima dată în Liga Campionilor şi mă bucur că voi face parte dintr-o formaţie de acest nivel.”

În acest moment CS Volei Alba-Blaj are în componență următoarele jucătoare:

-Adina Salaoru (căpitan, extremă) – jucătoare din sezonul trecut
-Selime İlyasoğlu (extremă),
-Lisa Izquierdo (extremă),
-Nneka Onyejekwe (centru) – jucătoare din sezonu trecut
-Mariana Thomaz de Aquino (centru)
-Renata de Andrade Maggioni (centru),
-Marina Vujović (libero) – jucătoare din sezonul trecut
-Roxana Bacşiş (universal/fals)
-Lena Möllers (ridicător),
-Andreea Cristina Tămaș – ridicător
-Petya Barakova – ridicător

andreea cristina tămașcs volei alba-blajtransferurivoleivolei feminin