Volei feminin: Sâmbătă începe noul sezon al Diviziei A1. Un campionat mai sărac, doar nouă echipe la start

Sâmbătă, 27 octombrie 2018, se dă startul meciurilor din sezonul 2018-2019 al Diviziei A1 la volei feminin, un campionat din păcate mai sărac pentru iubitorii voleiului, cu doar nouă echipe la start.

După ce în vară, echipele CSM Oradea și CSU Medicina CSS Tîrgu Mureș au hotârât să se retragă din campionat și să se înscrie doar în Divizia A2, iată că o altă echipă părăsește primul eșalon voleibalistic românesc, cu doar câteva zile înaintea începerii noului sezon.

Conform regulamentului FR Volei, o neprezentare în Cupa României atrage după sine și excluderea din campionat, astfel că formația Penicilina Iași a fost exclusă din campionat datorită neprezentării la meciul din Cupa României, de vinerea trecută, de pe terenul formației CSU Belor Galați. Echipa ieșeană s-a deplasat la Galați, dar nu s-a prezentat la sală pentru a juca meciul.

O dată cu excluderea echipei Penicilina Iasi din Divizia A1, în fiecare etapă se vor disputa doar 4 partide și o echipă va sta.

În prima etapă, echipa care nu va disputa meci este CS Dinamo București.

Startul în noul sezon 2018-2019 al Diviziei A1 se va da la Bacău, acolo unde echipa locală CS Știința va primi vizita formației CSM Lugoj. Partida va începe la ora 17:00.

Campioana României la volei feminin, CSM București, va debuta în nou sezon în deplasare, pe terenul echipei CSM Târgoviște, în timp ce vicecampioana României, Volei Alba-Blaj, va juca in primul meci din sezon cu singura echipă nou promovată a acestui sezon – CSU Belor Galați.

Ziua de sâmbătă se va încheia cu singura partidă trasmisă live pe facebook. De la ora 19:00, Sala Constantin Jude din Timișoara va fi gazda partidei dintre ACS Agroland Timișoara și CS ”U” NTT Data Cluj. Intrarea la meci este liberă.

În prima etapă a Diviziei A1 se vor disputa următoarele partide:
ACS Agroland Timișoara – CS ”U” NTT Data Cluj, ora 19:00, Live pe facebook
CSM Volei Alba-Blaj – CSU Belor Galați, ora 18:00
CSM Târgoviște – CSM București, ora 19:00
CS Știința Bacău – CSM Lugoj, ora 17:00
CS Dinamo București – Stă

Urmărește-ne pe Facebook:

Divizia A1 la volei femininvoleivolei feminin