Volei feminin: România câștigă argintul la Turneul European de volei pe plajă U22

În perioada 15-18 iunie 2017, la Baden, în Austria, s-a disputat Turneul European de volei pe plajă destinat sportivilor sub 22 de ani, iar România, în premieră, a urcat pe podiumul competiției prin voleibalistele Adriana Matei și Beata Vaida, echipă ce a cucerit medalia de argint.

Sătmărencele conduse de Adriana Pricop au avut un start bun la Europeanul de volei pe plaja, încă din prima Grupă de calificare, Grupa A, acolo unde au obținut 3 victorii cu 2-0 împotriva echipelor alcătuite din următoarele jucătoare: Legieta/Lodej din Polonia, Weber S./Preiml din Austria și Lysytsia/Dashevska din Ucraina.

Parcursul româncelor a fost unul excelent și în Faza următoare a competiției acolo trecând cu scorul de 2-1 de perechea Vasiliauskaite/Grudzinskaite din Lituania. Nici în runda a treia tricolorele nu s-au lăsat mai prejos câștigând de asemenea cu scorul de 2-1 în fața reprezentantelor din Germania: Kotzan și Klinke, victorie ce le-a propulsat pe jucătoarele noastre în semifinalele competiției, unde au întâlnit o altă formație din Germania. Și în fața jucătoarelor Arnholdt și Welsch, cuplul format din Adriana Matei și Beata Vaida s-a impus cu scorul de 2-1.

Finala competiției le-a adus față în față pe reprezentantele României și pe cele ale Rusiei (Kholomina și Makroguzova). Româncele au pierdut la scorul de 0-2 (15-21,15-21) și au terminat pe poziția secundă Europeanul de volei pe plaja.

Clasamentul final al Campionatului European de volei pe plajă U22 arată astfel:
Kholomina/Makroguzova (Rusia)– Aur – 160 de puncte
Matei/Vaida – Argint(România) – 128 de puncte
Arnholdt/Welsch (Germania) – Bronz – 96 de puncte

007sport007sport.rovoleivolei femininvolei pe plajavolei romania