Volei feminin: Nationala Romaniei si-a aflat adversarele de la Campionatul European de volei. “Tricolorele” vor evolua in Grupa C in Ungaria

In perioada 23 august – 8 septembrie in Turcia, Polonia, Ungaria si Slovacia se va disputa Turneul Final al Campionatului European de volei feminin, competitie la care vor participa in premiera 24 de echipe.

In urma tragerii la sorti desfasurata miercuri 23 ianuarie la Istanbul, in Turcia, s-a stabilit componenta celor 4 grupe de la Campionatul European de volei.

Echipa Nationala de volei feminin a Romaniei a fost repartizata in Grupa C alaturi de Ungaria, Olanda, Croatia, Azerbaijan si Estonia. Partidele se vor disputa in Ungaria, la Budapesta.

Cele 4 grupe sunt alcatuite dupa cum urmeaza:
Grupa A – Turcia (Ankara): Turcia, Serbia, Bulgaria, Franta, Finlanda, Grecia
Grupa B – Polonia (Lodz): Plonia, Italia, Belgia, Ucraina, Portugalia, Slovenia
Grupa C – Ungaria (Budapesta): Ungaria, Olanda, Croatia, Azerbaijan, Romania, Estonia
Grupa D – Slovacia (Bratislava): Slovacia, Rusia, Germania, Belarus, Spania, Elvetia

„Multe mulțumiri Federației de Volei din Turcia pentru primire și, în special, Președintelui. Au organizat multe competiții majore și au făcut-o întotdeauna cu mult succes. Am experimentat și organizatorii în celelalte trei țări. Este prima dată când avem patru organizatori și 24 de echipe participante. Mai mult, aș spune că acesta este un turneu istoric și un eveniment, așa cum se întâmplă si cu campionatul bărbaților care are loc în alte patru țări și, eventual, avem încă opt în 2021, ceea ce înseamnă că putem promova voleiul în întreaga Europă. Este o oportunitate de a dezvolta Voleiul ca niciodată pana acum. Voleiul european nu a fost niciodată la fel de puternic ca acum, dar trebuie să lucrăm chiar mai greu pentru a ridica statutul și valoarea internațională a sportului nostru „, a declarat președintele CEV Aleksandar Boričić.

Urmarește-ne pe Facebook:

campionatul european de volei femininechipa nationala de volei feminin a romanieivoleivolei feminin