Volei feminin: Nationala Romaniei se reuneste in iulie la Craiova | Trei jucatoare de la Agroland au fost convocate la lot

Echipa Nationala de volei feminin a Romaniei se reuneste in data de 1 iulie 2018 la Craiova pentru pregatirea campaniei de calificare la Campionatul European din 2019. Romancele fac parte din grupa F preliminara si au ca adversare pe voleibalistele din Bosnia si Hertegovina, Letonia si Spania.

“Tricorele” vor disputa anul acesta 4 din cele 6 meciuri ale grupei, doua partide urmand sa se desfasoare la Craiova, in Sala Polivalenta, in datele de 15 si 22 august. Ultimele doua meciuri ale Nationalei Romaniei in Grupa F vor avea loc in ianuarie 2019.

Programul Echipei Nationale de volei feminin a Romaniei in cadrul Grupei F este urmatorul:
Etapa 1: România – Bosnia, 15 august, Craiova
Etapa 2: Spania – România, 19 august
Etapa 3: România – Letonia, 22 august, Craiova
Etapa 4: Letonia – România, 26 august
Etapa 5: România – Spania, ianuarie 2019
Etapa 6: Bosnia – România, ianuarie 2019

Se joacă după sistemul fiecare cu fiecare, meciuri tur-retur. Primele două clasate se califică la turneul final de anul viitor, care va fi găzduit de Slovacia, Turcia, Polonia și Ungaria.

Agroland Timisoara trimite la lot 3 jucatoare

UVT Agroland Timisoara, formatia proaspat calificata in Cupa Challenge dupa doar un an de la promovarea in prima liga voleibalistica romaneasca, va trimite anul acesta trei jucatoare la lotul national. Cele 3 jucatoare sunt: Roxana Bacșiș, Andreea Petra si Ariana Pîrv.

Roxana Bacșiș (universal) a fost cea mai bună realizatoare a campionatului, în stagiunea 2017-2018. În Divizia 1, Bacșiș a reușit 426 puncte, dintre care 33 ași și 62 blocaje.

Andreea Petra (centru) a fost jucătoarea cu cel mai bun serviciu din campionat, reușind 50 de ași în Divizia A1. Petra a totalizat 237 puncte în stagiunea recentă. Pe lângă punctele reușite din serviciu, 57 au fost realizate din blocaj.

Ariana Pîrv (extremă) a fost a patra realizatoare pentru Agroland în sezonul 2017-2018. Pîrv și-a trecut în cont 205 puncte, dintre care 33 ași și 15 blocaje.

Urmărește-ne pe Facebook:

campionatul european de volei femininechipa nationala de volei feminin a romanieivoleivolei feminin