Volei feminin: La mai putin de un an de la promovare, Agroland Timisoara si-a asigurat participarea in Cupele Europene

La nici un an de la accederea in primul esalon voleibalistic feminin romanesc, sportivele de la Agroland Timisoara si-au asigurat pentru sezonul care urmeaza participarea in Cupele Europene de volei.

Inceputul sezonului 2017-2018 a fost unul putin mai greu pentru echipa de pe malul Begai, dar fetele antrenate de Bogdan Paul au luptat in fiecare meci, astfel ca la finalul sezonului regulat s-au clasat intre cele mai bune 6 echipe din tara, iar dorinta intregului colectiv de la Agroland este sa incheie sezonul pe pozitia a 4-a.

In momentul de fata, UVT Agroland Timisoara se afla pe pozitia a 5-a a clasamentului, cu 38 de puncte, la doar 3 ce puncte in spatele echipelor de pe locurile 3 si 4 – CS Stiinta Bacau si CSM Targoviste, fapt ce ii asigura participarea in Cupa Challege. Daca dorinta timisorenelor se va indeplini, locul 4, atunci acestea ar putea participa in a doua competitie ca importanta din Europa – Cupa CEV.

Confederația Europeană de Volei (CEV) a anunțat recent numărul de locuri în cupele europene atribuit federațiilor de pe continent. România va beneficia de cinci locuri în competițiile care se desfășoară sub egida CEV. În plus, echipa de pe locul al șaselea va participa în Cupa Balcanică.

CEV a stabilit noile clasamente ale țărilor pentru competițiile europene, ținând cont de rezultatele obținute în perioada 2015-2017. La feminin, România este pe poziția a opta, cu 222,33 puncte și a primit două locuri în Liga Campionilor (un loc în turul 4, un loc în faza grupelor), două locuri în Cupa CEV și un loc în Cupa Challenge. Astfel, formația de pe poziția a șasea va reprezenta România în Cupa Balcanică, unde este pus în joc încă un bilet pentru Cupa Challenge.

In momentul de fata clasamentul in Divizia A1 la volei feminin se prezinta astfel:
1. CSM București 58 puncte (1 joc în plus)
2. Volei Alba Blaj 50 puncte
3. Știința Bacău 41 puncte
4. CSM Târgoviște 41 puncte
5. UVT Agroland 38 puncte
6. CSM Lugoj 20 puncte (1 joc în plus)

Urmărește-ne pe Facebook:

uvt agroland timisoaravoleivolei feminin