Volei feminin: Dupa succesul de la Balcaniada, Beata Vaida si Francesca Alupei au inceput pregatirea pentru Campionatul European de volei pe nisip

Dupa ce au obtinut o perfomanta incredibila la Balcanida de volei pe nisip U22, medalie de argint, sportivele legitimate la CSM Bucuresti Beata Vaida si Francesca Alupei au inceput pregatirea pentru prima lor competitie majora impreuna, Campionatul European Under 22 de la Jurmala, din Letonia.

Competitia care va avea loc in perioada 26-29 iulie va aduce la start cele mai bune 32 de perechi din Europa.

Antrenorul romancelor, Adrian Pricop, s-a aratat incantat de cum au evoluat elevele sale la Balcaniada, in conditiile in care cele doua jucatoare erau impreuna de foarte putin timp.

Am rămas plăcut surprins de parcursul pe care fetele l-au avut. Francesca avea doar o săptămână de antrenament pe nisip, iar pe nisip efortul e infernal. Ne propusesem să ieșim din grupe și am ajuns în finală fără să pierdem vreun set! În semifinale, Francesca a reușit opt blocaje, ceea ce reprezintă ceva fantastic. Franci e un câștig pentru noi, în șase luni putem ajunge unde ne-am propus. Avem profilul unei echipe care a ajuns campioană olimpică, Misty May/Kerri Walsh. A venit momentul să ajungem în top 10 mondial. Ne trebuie însă răbdare și multă muncă.”

Pentru Campionatul European din Letonia, echipa “tricolora” si-a propus sa iasa din grupe.

Vor fi 32 de echipe pe tabloul principal. Ne-am propus în Letonia să ieșim din grupe, nu ne putem gândi la mai mult având în vedere că Franci are doar 15 ani,” a concluzionat Adrian Pricop pentru site-ul clubului bucurestean.

Cele două sportive ale clubului CSM Bucuresti au câștigat medaliile de argint la Campionatul Balcanic Under 22 din Macedonia, după un parcurs senzațional: patru victorii fără set pierdut și înfrângere în finală în set decisiv, în fața bosniacelor Maja Zivkovic si Jelena Sakotic. O performanță de-a dreptul fantastică, în condițiile în care Francesca are doar 15 ani!

Urmărește-ne pe Facebook:

Beata Vaida si Francesca AlupeiCampionatul European de volei pe nisi U22voleivolei feminin pe nisip