Sportivii români au obținut victorii și în probele de dublu la Campionatul Mondial

O nouă zi cu victorii pentru sportivii români la Campionatul Mondial individual de tenis de masă de la Houston, SUA.

Ovidiu Ionescu și Bernadette Szocs s-au calificat în optimi la dublu mixt. Cei doi sportivi români au beneficiat de abandonul perechii din Coreea de Sud, Cho Daeseong/Shin Yubin, și au avansat la Campionatul Mondial individual 2021.

În următoarea rundă, adversari le vor fi spaniolii Maria Xiao, colega jucătoarei noastre, și Alvaro Robles, partenerul de dublu masculin al lui Ovidiu Ionescu.

În optimi au avansat și Elizabeta Samara și Andreea Dragoman la dublu feminin.

Elizabeta și Andreea s-au impus cu scorul de 3-0 în partida cu jucătoarele din Egipt, Farah Abdel-Aziz și Yousra Helmy. În optimile de finală urmează duelul cu perechea din Rusia formată din Yana Noskova și Olga Vorobeva.

Din păcate, Bernadette Szocs nu a reușit să avanseze și în proba de dublu feminin. Alături de Sofia Polcanova, din Austria, au pierdut cu 3-0 în fața unui dublu puternic, Kasumi Ishikawa și Miu Hirano.

Elizabeta Samara și Andreea Dragoman rămân singurele reprezentante ale României la dublu feminin.

A treia echipă calificată în optimi și care are în componență un sportiv român este cea de la dublu masculin.

Vicecampionii mondiali din 2019, Ovidiu Ionescu și Alvaro Robles s-au impus în 16-imi, într-un duel câștigat în decisiv cu egiptenii Khalid Assar și Ahmed Saleh.

Următorul meci va reprezenta o provocare pentru Ovidiu și Alvaro, care îi vor înfrunta pe chinezii Wang Chuqin și Fan Zhendong, câștigători cu 3-0 în meciul cu Patrick Franziska și Timo Boll.

URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK ⤵⤵⤵

Sursă foto: Federația Română de Tenis de masă

Campionatul Mondial de tenis de masăElizabeta samara si andreea dragomanovidiu ionescu si alvaro roblesOvidiu Ionescu si Bernadette Szocstenis de masa