UPDATE Volei feminin: Continuă trasferurile in Divizia A1 la volei feminin | Campioana si Vicecampioana au facut “schimb” de jucatoare

UPDATE 03.07.2018: Seria de transferuri continua in prima liga voleibalistica romaneasca, iar cele mai hotarate echipe pe acest plan sunt Campioana Romaniei – CSM Bucuresti si Vicecampioana Romaniei – CSM Volei Alba Blaj. Inceputul de saptamana a inceput cu noi nume in lotul celor doua echipe, acestea facand chiar un “schimb” de jucatoare.

CSM Bucuresti a reusit sa aduca in Capitala pe capitanul echipei blajene, dar si al achipei nationale a Romaniei, nimeni alta decat Adina Salaoru. In acelasi timp echipa din “Mica Roma” a reusit sa ajunga la un acord cu internationala Ioana Baciu, jucatoare cu un parcurs foarte bun la echipa bucuresteana.

CSM Bucuresti:

Născută la Miercurea Ciuc, pe 5 august 1989, Adina Salaoru este una din cele mai importante voleibaliste din România. Desemnată cea mai bună jucătoare a țării în 2016, Adina vine la CSM București de la Volei Alba Blaj, formație cu care a câștigat trei titluri de campioană a României și a disputat finala Ligii Campionilor în sezonul trecut.

„Sunt foarte bucuroasă pentru alegerea făcută. Sunt mulțumită că am ajuns la CSM București. Iau această alegere a mea ca pe o nouă provocare și sper să îndeplinim toate obiectivele CSM București în viitorul sezon,” a declarat Adina Salaoru pentru site-ul clubului bucurestean.

În cariera sa, Adina Salaoru a mai evoluat doar pentru două formații, CSU Medicina Târgu Mureș (2006-2013) și Volei Alba Blaj (2013-2018).

CSM Volei Alba Blaj:

Internaționala Ioana Baciu se alătură vicecampioanei Europei, pentru care va evolua, în sezonul viitor, pe poziția universal. Născută la Târnăveni, pe 4 ianuarie 1990, Ioana Baciu (1,85 m) vine la Blaj după un sezon foarte bun la CSM București, echipă cu care a câștigat campionatul și Cupa României. Ioana Baciu, componentă a naționalei României, a mai jucat, până acum, la CSU Medicina Târgu Mureș, Dinamo București, Știința Bacău și Ladies in Black Aachen (Germania).

Componența echipelor pentru sezonul 2018-2019:

CSM Volei Alba Blaj: Mariya Karakasheva, Sonja Newcombe, Suzana Cebic, Katerina Zhidkova, Lucie Smutná, Sara Hutinski Torres, Ioana Baciu

CSM București:Naoko Hashimoto, Nicole Koolshaas, Maret Balkestein-Grothues, Adina Salaoru

UVT Agroland Timisoara: Roxana Iancu, Katarina Jovanović

CSM Lugoj: Diana Balintoni, Adriana Rotaru


UPDATE 25.06.2018: Echipa de volei feminin CSM Volei Alba Blaj a anuntat luni – 25 iunie al patrulea transfer pentru sezonul 2018-2019. La echipa vicecampioana soseste azera Katerina Zhidkova, voleibalista care va evolua pe pozitia de universal.

Katerina Zhidkova (nascuta in Ucraina, 28 septembrie 1989, 1.87 m) vine la Blaj de la echipa campioana a Azerbaidjanului, Azerrail Baku, si este componenta de baza a nationalei acestei tari.

Incepand de vineri – 22 iunie, liberoul Suzana Cebic este noua jucatoare a Vicecampioanei Europei la volei feminin.

Suzana Cebic ( 9 noiembrie 1984, 1.67m) a activat timp de 10 la nationala Serbiei. A debutat in voleiul profesionit la OK Jedinstvo Uzice sub comanda actulului antrenor de la Volei Alba Blaj, Darko Zakoc.

Volei Alba Blaj este a patra echipă din România la care va juca Suzana Ćebić, după Metal Galaţi (campioană naţională în 2010), CSM Târgovişte (vicecampioană în 2016 şi câştigătoare a Cupei României 2016, locul trei în 2017) şi CSM Bucureşti (campioană şi câştigătoare a Cupei României în 2018).

CSM Lugoj a confirmat vineri 22 iunie prelungirea contractului pentru inca un sezon cu voleibalista Adriana Rotaru, jucatoare care activeaza si la Echipa Nationala a Romaniei.

Adriana Rotaru (27.03.1994, 1.75 m), activeaza pe postul de libero. Jucatoarea in varsta de 24 de ani se afla la al patrulea sezon la echipa din Lugoj, formatie de la care a facut pasul spre nationala de senioare a Romaniei. In perioada 1 iulie – 13 august, jucatoarea din Lugoj se va afla la Craiova in cantonament alaturi de “tricolore” in vederea pregatirii meciurilor de calificare la Campionatul European.

UVT Agroland Timisoara se mai desparte de doua jucatoare. Dupa plecarea Dianei Balitoni si Andrea Lakovic, formatia condusa de Bogdan Paul ramane fara alte 2 jucatoare de baza, contractul acestora incheindu-se la finalul sezonului proaspat incheiat, Daria Popa-Calotă și Ariana Pîrv.

Daria Popa-Calotă a venit la Timișoara în vara anului 2016 și a pus umărul la promovarea în Divizia A1. Alături de Agroland, a evoluat din nou în Divizia A1 de volei feminin după o pauză de patru ani. După două sezoane petrecute pe Bega, Daria a decis să pună pe primul loc familia și se întoarce la Sibiu. În ultimul sezon, a evoluat în 19 meciuri (17 în Divizia A1, două în Cupa României) pentru formația Agroland.

Internaționala Ariana Pîrv a sosit la Timișoara în vara anului trecut și s-a impus rapid în echipa de bază. A fost a patra realizatoare a echipei în sezonul trecut cu 222 puncte (205 în campionat, 17 în Cupa României). A evoluat în 29 de partide pentru formația timisoreana (26 în campionat, trei în Cupă). Jocurile bune i-au adus convocarea la lotul național pentru preliminariile Campionatului European din 2019.

Au semnat cu formația UVT Agroland Timisaora centrul Roxana Iancu și extrema Katarina Jovanović.

Componența echipelor pentru sezonul 2018-2019:

CSM Volei Alba Blaj: Mariya Karakasheva, Sonja Newcombe, Suzana Cebic, Katerina Zhidkova

CSM București:Naoko Hashimoto, Nicole Koolshaas, Maret Balkestein-Grothues

UVT Agroland Timisoara: Roxana Iancu, Katarina Jovanović

CSM Lugoj: Diana Balintoni, Adriana Rotaru


UPDATE 21.06.2018: Vicecampioana Europei si a Romaniei la volei feminin, CSM Volei Alba Blaj, a anuntat joi – 21 iunie al doilea transfer al sezonului 2018-2019. Sub comanda lui Darko Zakoc se va afla pentru un sezon voleibalista de origine americana Sonja Newcombe, care va evolua pe postul de extrema.

Sonja Newcombe (7 martie 1988, 1.88 m) este componenta a nationalei Statelor Unite ale Americii. In sezonul trecut a evoluat in Brazilia, la Minas Belo Horizonte – locul trei in Superliga Braziliei. Sportiva de 30 de ani a evoluat la echipe din China, Azerbaidjan, Franta, Porto Rico, Turcia, Germania, Rusia si Italia.

Printre echipele la care a jucat se numara: Oregon(2006-2009), Leonas de Ponce(2010), Ugse Nantes (2010-2011), Pursaklar(2011-2012), Criollas de Caguas(2012), Vilsbiburg(2012-2013), Tjumen(2013*2014), Idman Ocagi(2014-2015), Guangdong Hengda(2015-2016), Lokomotiv Baku(2016), Sichuan(2016-2017), SAB(2017), Minas(2017-2018).

Componența echipelor pentru sezonul 2018-2019:

CSM București: Naoko Hashimoto, Nicole Koolshaas, Maret Balkestein-Grothues

CSM Volei Alba Blaj: Mariya Karakasheva, Sonja Newcombe

UVT Agroland Timisoara: Roxana Iancu, Katarina Jovanović

CSM Lugoj: Diana Balintoni

Foto: FB – Volei Alba Blaj


 

UPDATE 21.06.2018: Echipa de volei feminin UVT Agroland Timisoara a ajuns la un acord pe un an cu jucatoarea de origine sarba Katarina Jovanović. Voleibalista a mai evoluat in Romania la Medicina Târgu Mureș (2011-2012), CSM Lugoj(2012-2013), Penicilina Iași (2015-2016) și Dinamo București (2016-2017).

Katarina Jovanović (9 iunie 1991 si 1.87) va evolua la Agroland Timisoara pe postul de extrema. In cariera sa, pe langa cele 4 sezoane petrecute in Romania, sportiva din Serbia a mai jucat la Steaua Roșie Belgrad (2007-2011) , Minchanka Minsk (Belarus 2013-2014), formație alături de care a ajuns în optimile Cupei Challenge și în finala campionatului, Amiens Longueau Métropole (Franta – 2014-2015) si Volley Ball Romans (Franța 2017-2018).

Voleibalista se intoarce cu ambitii mari in Romania si este fericita ca va lucra din nou cu antrenorul Bogdan Paul,dupa experienta din 2012-2014  la Lugoj cand acesta i-a fost de asemenea antrenor.

Nu pot să descriu sentimentul pe care îl am. Sunt foarte bucuroasă că mă întorc în România. Pentru mine este foarte important să știu cu cine lucrez la un club. Îl cunosc pe Bogdan Paul foarte bine. În opinia mea, este unul dintre cei mai buni antrenori pe care îi are România. Sunt norocoasă că am șansa să lucrez din nou cu el. Știu la ce să mă aștept, disciplină și multă muncă, dar la final rezultatul va fi vizibil. De asemenea, sunt bucuroasă că voi juca alături de câteva foste colege. Sunt nerăbdătoare să le întâlnesc din nou. Am ales Timișoara și pentru că este aproape de Belgrad. Voi fi foarte aproape de casă, și este minunat că familia va avea șansa să vină să mă vadă la câteva meciuri. –  a declarata Katarina Jovanović pentru site-ul clubului timisorean.

Componența echipelor pentru sezonul 2018-2019:

CSM București: Naoko Hashimoto, Nicole Koolshaas, Maret Balkestein-Grothues

UVT Agroland Timisoara: Roxana Iancu, Katarina Jovanović

CSM Lugoj: Diana Balintoni

CSM Volei Alba Blaj: Mariya Karakasheva

Foto: volei-timisoara.ro


UPDATE 20.06.2018: Campioana Romaniei la volei feminin, CSM Bucuresti, continua seria achizitiilor in vederea formarii echipei pentru noul sezon competitional, sezon in care va activa pe 3 fronturi: Liga Campionilor(prima prezenta in cea mai importanta competitiei intercluburi din Europa), Divizia A1 si Cupa Romaniei. Ultimul nume mare ce completează lotul campioanei României este cel al jucătoarei olandeze Maret Balkestein-Grothues, căpitanul și liderul primei reprezentative a țării sale, finalista ultimelor două ediții ale Campionatului European și semifinalistă la ultima ediție a Jocurilor Olimpice!

Născută la Almelo, în 16 September 1988, Maret Balkestein-Grothues e considerată una dintre cele mai bune jucătoare de volei din Europa. Maret Balkestein-Grothues a mai evoluat de-a lungul carierei sale, printre altele, la echipele Amstelveen, Lokomotiv Baku, Fenerbahçe și Volleyball Casalmaggiore.Cadeți

Sunt bucuroasă pentru alegerea făcută! Vreau să contribui la performanțele echipei CSM București din viitorul sezon”, a spus Maret pentru site-ul clubului bucurestean.

Maret Balkestein-Grothues va fi colega la clubul din Bucuresti cu o alta olandeza, Nicole Koolhaas, sportiva care si-a prelungit contractul pentru inca un sezon cu CSM Bucuresti.

Cele două „tigroaice”, Nicole Koolhaas și Maret Balkestein-Grothues, participă în aceste zile cu naționala Olandei la FIVB VOLLEYBALL WOMEN’S NATIONS LEAGUE. Competiția a ajuns în faza finală, unde s-au calificat cele mai bune șase echipe naționale din lume, care e găzduită de orașul Nanjing, China.

Componența echipelor pentru sezonul 2018-2019:

CSM București: Naoko Hashimoto, Nicole Koolshaas, Maret Balkestein-Grothues

UVT Agroland Timisoara: Roxana Iancu

CSM Lugoj: Diana Balintoni

CSM Volei Alba Blaj: Mariya Karakasheva

Foto: FB – Maret Balkestein-Grothues


UPDATE 20.06.2018: Echipa de volei feminin UVT Agroland Timisoara a anuntat miercuri – 20 iunie primul transfer din noul sezon. In orasul de pe malul Begai soseste fostul capitan al formatiei CSU Medicina Targu Mures – Roxana Iancu.

Roxana Iancu (14.08.1993, 1.86) evolueaza pe postul de centru, iar in sezonul 2017-2018 a fost cea mai bună realizatoare a echipei din ardeal, cu 137 de puncte. De-a lungul carierei voleibalista a jucat doar la echipa din Mures si este componenta a Echipei Nationale de volei feminin a Romaniei.

În sezonul trecut, Roxana Iancu a fost cea mai bună realizatoare pentru Medicina cu 137 de puncte, dintre care 25 ași și 33 blocaje. În Cupa României, Iancu a totalizat 13 puncte (2 ași, 1 blocaj), în dubla contra vicecampioanei Europei, Volei Alba Blaj. Tot alături de Medicina, a evoluat în Cupa Balcanică și Cupa Challenge.

A mai lucrat cu antrenorul Bogdan Paul la Târgu Mureș în sezonul 2014-2015, în care Medicina s-a clasat pe poziția a șasea.

Nu a fost o decizie tocmai ușoară, având în vedere că până acum am activat doar pentru Medicina Târgu Mureș. A fost destul de greu, dar am mari speranțe în ceea ce privește viitorul meu la Agroland. Contează foarte mult că am mai lucrat cu antrenorul Bogdan Paul, mă pot adapta foarte ușor, știu cerințele antrenorului, și el mă cunoaște pe mine. – R. Iancu

Noua voleibalista de la Agroland Timisoara spera la un parcurs bun in sezonul 2018-2019.

Știu destul de multe lucruri despre club, am discutat și cu fetele de aici. Este un proiect interesant, o echipă frumoasă. Le cunosc pe fete și cred că vom avea o colaborare foarte frumoasă. Sincer, sper să ajungem cât mai sus, atât în Cupa Challenge, cât și în campionat. Îmi place foarte mult Timișoara, consider că este un oraș care îți oferă foarte multe oportunități și sper să mă adaptez cât mai repede aici. Sunt foarte optimistă în ceea ce privește venirea mea în acest oraș. – R. Iancu

Componența echipelor pentru sezonul 2018-2019:

UVT Agroland Timisoara: Roxana Iancu

CSM Lugoj: Diana Balintoni

CSM Volei Alba Blaj: Mariya Karakasheva

CSM București: Naoko Hashimoto, Nicole Koolshaas

Foto: cev.lu


UPDATE 19.06.2018: CSM Lugoj a parafat primul transfer pentru noul sezon competițional 2018-2019. Echipa bănățeană și-a adus acasă căpitanul, pe coordonatoarea Diana Balintoni, jucătoare care în ultimele 4 sezoane a activat la CSM București și UVT Agroland Timișoara.

Diana Balintoni(19.04.1988, 1,73) a câștigat alături de CSM București Cupa Challenge la volei feminin în 2016. În ultimele două sezoane, voleibalista originară din Lugoj,  a evoluat la echipa de pe malul Begăi – Agroland Timișoara, alături de care a reușit promovarea în prima ligă voleibalistică, în sezonul 2016-2017. În ultimul an, Balintoni alături de echipa timișoreană a încheiat Divizia A1 pe poziția a 5-a și a obținut calificarea în Cupa Challenge.

Diana a semnat un contract valabil pentru un sezon cu echipa CSM Lugoj, cu drept de prelungire la încheierea înțelegerii.

Clubul lugojean le multumește jucătoarelor care și-au încheiat contractul cu gruparea CSM Lugoj: Gabriela Bălae, Svitlana Shvanska, Silvana Dascălu și Aleksandra Cveticanin.

Componența echipelor pentru sezonul 2018-2019:

CSM Lugoj: Diana Balintoni

CSM Volei Alba Blaj: Mariya Karakasheva

CSM București: Naoko Hashimoto, Nicole Koolshaas

Foto: FB – CSM Lugoj volei


UPDATE 18.06.2018: Vicecampioana Europei la volei feminin, dar si a Romaniei, formatia CSM Volei Alba Blaj a anuntat la finalul saptamanii trecute  primul transfer din noul sezon competitional 2018-2019. Prima jucatoare care soseste la Blaj este  bulgăroaica Mariya Karakasheva (1,82 m, 65 kg).

Născută la 27 octombrie 1988, bulgăroaica Mariya Karakasheva (1,82 m, 65 kg) joacă pe poziția extremă și vine la vicecampioana Europei de la echipa poloneză MKS Muszyna, revenind astfel în Divizia A1, după ce a mai evoluat la CSM București și Dinamo. Mariya Karakasheva a mai jucat, în carieră, la CSKA Sofia (Bulgaria), Zaretchie Odintsovo (Rusia) și Volley Soverato (Italia). Pentru naționala Bulgariei joacă din anul 2005.

Mariya Karakasheva a fost desemnată, vineri seara, cea mai bună jucătoare a turneului Final Four al Ligii Europene de Volei Feminin. Bulgaria s-a impus in finala competitiei cu scorul de 3-0 in fata formatiei gazde a turneului, Ungaria. Cele doua formatii, Bulgaria si Ungaria, vor participa, săptămâna viitoare, în Peru, la turneul de calificare în Liga Mondială.

Celelalte trasferuri ale echipei CSM Volei Alba Blaj vor fi anuntate dupa 1 iulie, informeaza pagina oficiala de facebook a echipei.


UPDATE 06.06.2018: Campioana României la volei feminin, formația CSM București, a început formarea echipei pentru noul sezon competițional. Primele care și-au dat acceptul și  și-au prelungit contractele pentru încă un sezon sunt căpitanul echipei – japoneza Naoko Hashimoto și olandeza Nicole Koolhaas.

Naoko Hashimoto, născută la 11 iulie 1984 la Okayama, în Japonia,  a sosit la  CSM București la începutul sezonului trecut. Alături de echipa din Capitală, Naoko a reușit eventul în România (Divizia A1 și Cupa României).

„Sunt foarte bucuroasă pentru faptul că voi evolua în continuare la CSM București. Mă simt foarte bine în familia CSM și abia aștept să joc din nou”, a declarat, pentru site-ul  clubului, Naoko Hashimoto.

A doua jucătoare care a hotărât să rămână alături de CSM București, formație care în sezonul viitor va activa pe 3 fronturi: Liga Campionilor, Divizia A1 și Cupa României, este olandeza Nicole Koolhaas, voleibalistă care joacă alături de tigroaice încă din 2016. Nicole Koolhaas este prezentă zilele acestea alături de echipa națională a Olandei la FIVB VOLLEYBALL WOMEN’S NATIONS LEAGUE. Nicole Koolshaas activează pe postul de centru.

CSM București: Naoko Hashimoto, Nicole Koolshaas.

UVT Agroland Timișoara a rămas și fără centrul muntenegrean Andrea Lakovic, după ce în urmă cu câteva zile și căpitanul formației – Diana Balintoni a încheiat contractul cu echipa de pe malul Begăi.
….
CSM Lugoj încheie colaborarea cu antrenorul sârb Valerijan Luka, după patru ani de contract, timp în care CSM Lugoj s-a clasat de două ori pe locul VII și de două ori pe locul VI, ultima clasare însemnând și calificarea în Cupa Balcanică. Până la Lugoj, Luka a mai antrenat în România la Cluj, Piatra Neamț, Rapid București și Tg. Mureș.


Echipa de volei feminin UVT Agroland Timisoara si coordonatoarea Diana Balintoni, capitanul echipei in ultimele 2 sezoane, au convenit de comun acord sa nu prelungeasca contractul care a expirat la 31 mai. Alaturi de Balintoni, formatia timisoreana a reusit promovarea in Divizia A1 la finalul sezonului 2016-2017, a incheiat sezonul 2017-2018 al primei ligi voleibalistice romanesti pe pozitia a 5-a si s-a calificat in Cupa Challenge.

Capitanul Diana Balintoni a bifat 47 de prezente in tricoul echipei Agroland in cei doi ani petrecuti la echipa de pe malul Begai si este singura jucatoare care in sezonul 2017-2018 a jucat in toate seturile (100) din cele 28 de partide. Balintoni are un total de 108 seturi jucate în ultima stagiune, în campionat și Cupă.

Diana a avut cifre impresionante în ediția trecută. A reușit 95 de puncte în Divizia A1, dintre care 33 ași și 19 blocaje. În Cupa României, în cele trei meciuri disputate, Balintoni a reușit 5 puncte, dintre care 1 as și un blocaj.

În cei doi ani în care Diana a fost căpitan, UVT Agroland Timisoara a înregistrat 32 de victorii și 15 înfrângeri, în campionat și Cupa României.

La finalul celor doi ani petrecuti la Timisoara, Diana Balintoni are numai cuvinte de lauda despre echipa pe care o paraseste.

Au fost doi ani minunați din viața mea și din cariera mea. Pe lângă volei, la Timișoara m-am simțit ca acasă. Am avut tot ce ne-am dorit în jurul nostru, am legat o adevărată familie. Au fost doi ani de care îmi voi aminti cu mult drag de acum înainte. Plec fără niciun regret pe partea sportivă. Dacă am fi avut mai mult noroc, am fi reușit o clasare mai bună, dar important este că nu am avut ce să ne reproșăm ca echipă la final. Eu cred că ultimul sezon a fost plin de lucruri bune. – D. Balintoni

Diana Balintoni le promite tinerelor jucătoare de la Agroland că le va urmări în continuare și este convinsă că acestea vor reuși să se impună la nivelul primei ligi.

Cu siguranță am să le urmăresc în continuare. Pe lângă faptul că am fost colege, ele mi-au devenit prietene și le voi susține și de acum încolo. Le urez multă baftă și sunt sigură că peste ani voi auzi de jucătoare adevărate și de nivel înalt. Sunt niște fete deosebite, pe care mă bucur nespus că am ajuns să le cunosc. Sper să rămânem apropiate în continuare. – D. Balintoni

Echipa Agroland Timisoara ii multumeste capitanului Diana Balintoni pentru cei doi ani petrecuti impreuna si ii ureaza mult success in viitor.

Sursa: volei-timisoara.ro

Va vom tine la curent, pe masura ce vom afla, cu toate transferurile/plecarile de la echipele din Divizia A1 la volei feminin.

Urmărește-ne pe Facebook:

diana balitoniDivizia A1 la volei femininuvt agroland timisoaravoleivolei feminin