Theo Matican va reprezenta România la Jocurile Paralimpice TOKYO 202ONE

Theodor Matican, sau cum îl stie lumea – Theo, a fost desemnat de Federatia Română de Ciclism să reprezinte România la Jocurile Paralimpice TOKYO 202ONE, informează CSA Steaua București.

Theo, legitimat la CSA Steaua București, va ocupa unul dintre cele două locuri câștigate de 🇹🇩 România (pentru acumularea de cele mai multe puncte UCI la șosea, pentru performanțele sale cicliste, precum și pentru ocuparea primului loc în clasamentul mondial UCI, timp de mai multe saptamani), în cadrul categoriei sale de dizabilitate, MT2. 🏆

❤️💙 Stelistul, încadrat conform Certificatului de handicap în gradul ”grav cu însoțitor,” va fi însoțit, ca întotdeauna, de tatăl său, antrenorul Sorin Matican.

Mult succes Theo Matican!

…..

În perioada 6-9 mai Theo Matican a participat împreună cu Eduard Moescu la Cupa Mondială de Paraciclism din localitatea belgiană Oostend. Vremea capricioasă cu vânt cu rafale de până la 80 km/h, ploi și temperaturi scăzute, a încurcat planurile multor participanți.
🔸 Theo a obținut locul 7 atât la proba de contratimp individual, cât și la cea de șosea, în cadrul categoriei MT2, și 48 de puncte UCI pentru România. Tânărul a evoluat cu o fisură de cap radial pricinuită în prima zi de antrenament de o rafală puternică de vânt, dar determinarea nu l-a oprit să concureze alături de cei mai buni din lume!
🔸 Eduard a participat la categoria MC2, unde a obținut locul 24 la proba de contratimp și șosea. O căzătură i-a pricinuit pierderea locului fruntaș, poziția din primul pluton pe care a ocupat-o mai mult de 5 ture din 7 alergate.

URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK ⤵⤵⤵

Jocurile paralimpice de la TokyoTheodor Matican