Tenis: Simona Halep, prima campioană mondială din istoria tenisului feminin românesc

Jucatoarea de tenis Simona Halep, numarul unu in clasamentul WTA, a fost desemnata campioana mondiala in anul 2018 de Federatia Internationala de Tenis (ITF) si a devenit prima campioana mondiala din istoria tenisului feminin romanesc.

Simona Halep va incheia pe prima pozitie in clasamentul WTA al doilea an consecutiv, dupa ce si-a trecut in palmares 46 victorii, un titlu de Mare Slem – la Roland Garros si o finala de Grand Slam – la Australian Open.

”E o mare onoare sa fiu numita campioana mondiala ITF pentru prima oara. A fost un an incredibil, in care am castigat primul meu titlu de Grand Slam la Roland Garros si termin anul ca numarul unu in lume. Sa primesc o astfel de recunoastere este ceva special si imi da o motivatie in plus sa continui sa muncesc”, a declarat Simona Halep.

Simona Halep este cel de-al treilea jucator roman care castiga un titlu mondial ITF, dupa ce Florin Mergea si Horia Tecau au fost declarati campioni la dublu, la juniori, in 2002, iar Horia Tecau a cucerit titlul la dublu in 2015.

Sursă: www.cosr.ro

Urmărește-ne pe Facebook:

itfsimona haleotenis