Tenis: Adina Diaconu poate scrie istorie la Campionatul European de tineret

În orașul Guimarães din Portugalia, în perioada 14-23 iulie, se va da startul ediției 60 a Campionatului European de tineret 2017, unde Adina Diaconu poate doborâ două recorduri.

Aflată pe locul 9 în clasamentul U18 feminin și pe prima poziție în clasamentul jucătoarelor extra-asiatice, jucătoarea română de tenis de masă, Adina Diaconu, poate scrie istorie la European Youth Championships; Ea poate deveni prima jucătoare care câștigă trei titluri consecutive, la proba de Simplu feminin – cadeți, după ce a mai obținut acest titlu în 2015 în Bratislava și anul trecut în Zagreb.

Nu ar fi prima performanță de calibru pentru Adina, care în vara anului trecut obținea cel de-al 12-lea titlu european din carieră și devenea cea mai premiată tenismenă.

La Campionatul European de juniori – 2017, Adina va lua startul la patru probe: individual, dublu, dublu mixt și echipe. Dacă va reuși să se impună la una sau două dintre aceste probe ea îl va egala(cu o victorie) sau îl va întrece(cu două victorii) pe bielorusul Vladimir Samsonov, devenind cel mai premiat jucător al tuturor timpurilor, la European Youth Championships.

Puteți urmări evoluția jucătorilor români la Campionatul European, live pe www.ettu.org.

adina diaconucampionatele europene de tinerettenis de masa