Simona Halep, tot mai aproape de o finală la Rogers Cup. Victorie cu Caroline Garcia

Victorie în două seturi pentru Simona Halep în fața unui adversar incomod. Numărul unu WTA a trecut astăzi cu 7-5, 6-1 de Caroline Garcia și s-a calificat în semifinalele Rogers Cup, acolo unde o va întâlni pe Ashleigh Barty (Australia, locul 16 WTA).

Partida se va disputa sâmbătă, de la 20:00, ora României.

Primul set a fost și cel mai disputat al partidei. Simona a început cu break, dar Garcia a câștigat următoarele două game-uri și a trecut la conducerea jocului. La scorul de 3-2, jucătoarea din Franța a avut minge de 4-2, dar Simona Halep a dat din nou dovadă de un mental de fier, izbutind să câștige game-ul și să egaleze la 3. Cele două jucătoare au mers cap la cap până la scorul de 5-5, acolo unde Simona a rupt jocul cu un game câștigat la zero. Acesta fiind momentul în care a reușit să întoarcă jocul în favoarea sa, câștigând primul set cu 7-5.

În setul secund, Garcia practic nu a existat decât în primele două game-uri (1-1). Din game-ul trei, Simona Halep a etalat un joc tot mai solit, iar Caroline a început să cedeze teren. Nici măcar intervenția antrenorului său nu a putut s-o reintroducă în joc. Așadar, Simona Halep se impune cu 6-1 în setul secund și se califică în semifinalele Rogers Cup, acolo unde o va întâlni pe Ashleigh Barty.

„Primul set a fost unul extrem de dificil, dar nu am cedat nimic, după ce l-am câștigat m-am simțit mult mai increzătoare. Simt că mă mișc mai bine, că joc mai bine, mai puternic.

Ea (n.r. – Caroline Garcia) a căzut puțin din punct de vedere fizic după ce a pierdut primul set”, a spus Simona Halep la finalul meciului cu Garcia.

Urmărește-ne pe Facebook:

haleprogers cupsimona halep.wtawtatennis