VIDEO | Condițiile meteo i-au dat de furcă Simonei Halep, cu Kozlova: ”A fost și puțin frig” Ce spune despre adversara sa

Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, s-a calificat în optimile de finală ale turneului de la Indian Wells, după ce a învins-o pe ucraineanca venită din calificări, Katerina Kozlova, cu scorul de 7-6 (3), 7-5.

La conferința de presă, Simona Halep și-a lăudat adversara, despre care a spus că practică un tenis foarte bun și a jucat cu dezinvoltură. ”Cred că a jucat foarte bine. Și când eram la conducerea meciului ea juca fără teamă și… Simțeam că joacă mult mai bine în game-urile alea și a fost dificil pentru mine să închid seturile, dar sunt mândră că am fost capabilă să fac asta”, a spus Simona Halep.

Meciul s-a disputat în condiții dificile, spune numărul doi WTA. ”A fost și puțin frig. Condițiile nu au fost ușoare astăzi, dar cred că a fost un nivel bun de tenis. Amândouă am jucat bine.”

Simona Halep a refuzat să vorbeasc despre un nou antrenor. ”E greu să spun acum ce decizie o să iau. Fiecare antrenor pe care l-am avut a fost foarte important pentru mine, în cariera mea. Fiecare a pus o cărămidă la construcția unei case. Deoprotrivă și echipa din jurul meu este foarte importantă pentru mine și cred că am luat deciziile corecte în ceea ce-i privește pe oamenii de lângă mine.

Cred că atunci când ești la un turneu este important să ai oamenii potriviți în jurul tău, ca să înveți de la ei, să primești energie pozitivă de la ei”, a mai spus Halep.

Constănțeanca spune că tenisul a devenit un sport mult mai tacticizat acum, iar partea mentală joacă un rol cheie. Fostul număr unu mondial admite că în acest moment colaborează cu un psiholog pentru a învăța să rămână concentrată de la o zi la alta atunci când participă la turnee.

”Cred că acum în tenis cea mai importantă parte este cea mental. Lucrez deja de câțiva ani cu un psiholog. Nu e ușor să rămâi concentrat în fiecare zi și să dai maximum din tine, dar am învățat aceste lucruri. Încă lucrez la ele. Îmi doresc să le îmbunătățesc tot mai mult.

Dacă reușești să te accepți cu bune și cu rele poți evolua. Am făcut asta și acesta e motivul pentru care sunt mai bine acum”, a mai spus Simona Halep.

Halep o va întâlni în optimi pe Marketa Vondrousova din Cehia, locul 61 WTA, care a trecut în mod surprinzător de letona Jelena Ostapenko, locul 22 WTA şi cap de serie numărul 22, în trei seturi, scor 4-6, 6-3, 6-4.

Simona Halep a jucat anul trecut în semifinale la Indian Wells, unde a fost eliminată de japoneza Naomi Osaka, scor 6-3, 6-0. Românca a câştigat ediţia din 2015 a competiţiei americane.

CITEȘTE ȘI:
• Simona Halep s-a calificat în optimile de finală de la Indian Wells: ”Datorită vouă am putut să lupt astăzi”

Urmărește-ne pe Facebook:

halepIndian Wellssimona halep.tenniswta