“Servim pentru Alexandra!” | Cuplajul voleibalistic de la Lugoj din weekend se va axa si pe o cauza umanitara

Cuplajul inedit de volei feminin al echipelor CSM Lugoj si UVT Agroland Timisoara ce va avea loc sambata – 10 martie in Sala “Ioan Kunst Ghermanescu” din Lugoj se va desfasura sub deviza “Servim pentru Alexandra!”. Cele doua echipe banatene se implică în ajutorarea fetiței de 12 ani, Alexandra Mustață care suferă de o malformatie arterio-venoasă hemifață stânga cu extensie intraorbitală stânga până la nivelul chiasmei optice, sindrom Wyburn-Mason, stenoză aortica subvalvulară.

Voleibalistele de la Lugoj și Timișoara, reunite sub fileu, vor organiza o strângere de fonduri sâmbătă, 10 martie, cu ocazia cuplajului voleibalistic pe care cele două formații le vor susține la Lugoj. Conducătorii celor două formații vor scoate la licitație două tricouri cu autografele jucătoarelor, la intrare urmând a fi amplasată și o urnă de donații.

Mama fetitei – Oana Cuza se lupta, singura, de 8 ani sa o creasca si sa ii ofere fetei toate cele necesare. Din păcate, viața Oanei a devenit și mai grea anul trecut, în septembrie, când Alexandra a suferit o sângerare masivă la nivelul cavității bucale, fiind transportată de urgență la Timișoara, intubată, meșată și, ulterior, embolizată. Fetița a avut nevoie atunci și de o masivă transfuzie de sânge.

”Pentru a continua investigațiile medicale și tratamentul de specialitate este nevoie de minim 25.000 euro, deoarece urmează să ne deplasăm la Clinica Acibadem-Altunizade Istanbul. Orice sumă este binevenită. Vă mulțumim din suflet!”, a spus Oana Cuza, mama fetiței.

Persoanele care doresc să ajute sunt rugate să folosească următoarele conturi bancare deschise la Raiffeisen Bank pe numele Cuza Ileana-Olguța: RO48RZBR0000060010042715 – cont în lei; RO61RZBR0000060020022811 – cont în euro. Cei care doresc detalii, o pot contacta pe mama Alexandrei la numărul de telefon: 0724.188.849.

Cele mai frumoase echipe din țară vă așteaptă să fiți alături de ele în dorința de a oferi un mic ajutor Alexandrei!

Inaintea partidei de sambata, antrenorul echipei Agroland Timisoara se arata increzator in sansa fetelor de a obtine un rezultat pozitiv in disputa cu Stiinta Bacau, dupa ce in sezonul regulat cele doua formatii si-au impartit victoriile. Desi nu vor juca pe terenul de acasa, ci in deplasare la Lugoj, atat antrenorul cat si jucatoarele de la Agroland conteaza pe sprijinul publicului care va veni din orasul de pe malul Begai, cat si pe sustinerea oamenilor din Lugoj.

BOGDAN PAUL „Banatul, în momentul de față, are două echipe de primă ligă. Sunt cele mai frumoase din țară și, din punctul meu de vedere, pe bună dreptate! Eu cred că avea nevoie Banatul de un asemenea cuplaj, mai ales că, în momentul de față, așa cum am fost anunțați de CEV, toate cele patru echipe care vor fi prezente la Lugoj sunt, în momentul de față, prezente în cupele europene. Pentru două echipe din Banat, cred că este un lucru extraordinar. Iar sâmbătă sunt convins că vor fi două meciuri spectaculoase, iar publicul din județul Timiș va avea ce să vadă”
„Evident, e o problemă pentru că nu jucăm acasă. Am mai expus-o, nu i-am găsit rezolvare, astfel că am preferat să mergem cât mai aproape de publicul nostru. Sunt mulți iubitori de volei la Lugoj, sunt mulți, de asemenea, cei ce vor veni de la Timișoara”
„Bacăul joacă un volei mult mai bun în momentul de față, chiar dacă a suferit o înfrângere pe teren propriu. Am mai spus, începând din acest moment toate meciurile sunt dificile, iar acest meci cu Bacăul se anunță un test foarte serios pentru echipa noastră”.

MIHAELA OZUN: „Le mulțumim celor din Lugoj că au acceptat să facem acest cuplaj. Nu pot să spun că nu îmi pare rău că nu jucăm la Timișoara. Indiferent dacă jucam la Oituz sau în Sala Olimpia, am fi avut suporterii noștri alături de noi. Chiar și așa, la Lugoj e un public primitor, care iubește de mulți ani voleiul și sunt convinsă că ne va susține, chiar dacă noi suntem oarecum rivale cu echipa locală. Nu jucăm acum împotriva lor, astfel că sunt sigură că ne vor susține, mai ales că avem nevoie de ajutorul lor, deoarece ne trebuie o victorie de trei puncte”
„Meciurile din play-off diferă de cele din sezonul regular. Va fi un meci de care pe care și cred că echipa care va câștiga jocul de sâmbătă e posibil să-l câștige și pe al doilea din această fază. Ar fi mai mult o victorie de moral decât una valorică, să spun așa. În sezonul regular ne-am împărțit victoriile, dar noi suntem motivate indiferent de locul în care disputăm acest meci”

Programul meciurilor de sambata – 10 martie din sala „Ioan Kunst Ghermănescu” din Lugoj va cuprinde urmatoarele partied:

16.30 #UVTAgroland v. Ştiinţa Bacău Volei
19.00 CSM Lugoj – volei v. CSM Targoviste

Urmărește-ne pe Facebook:

csm lugojDivizia A1 la volei femininuvt agroland timisoaravoleivolei feminin