Scrimă: Ziua a doua a Campionatelor Mondiale a adus noi calificări pentru România

Joi, 20 iulie, în ziua a doua a Campionatelor Mondiale de la Leipzig, Germania, s-au disputat calificările pentru tabloul de 64 la trei discipline individuale: spadă feminin, sabie feminin și floretă masculin.

Ziua a doua a Campionatelor Mondiale a adus noi calificări pentru România
La proba de sabie feminin România este reprezentată de Bianca Pascu(CS Dinamo),  sportivă care este calificată direct pe tabloul principal de 64  și care va juca pentru medalii sâmbătă începând cu ora 10:00.

În competiția de sabie feminin 4 românce au luptat cu scopul de a ajunge în tabloul de 64: Amalia Tătăran (CS Dinamo), Greta Vereș (CSA Steaua), Raluca Sbîrcia (CSU Craiova) și Adela Danciu (CSU Craiova). Din cele 4 sportive doar 2 au reușit să se califice în faza următoare a concursului: Amalia Tătăran și Greta Vereș, acestea urmând să se dueleze pentru podium duminică, 23 iulie. La startul probei au fost 138 de sportive.

Din păcate cei 2 reprezentanți ai României din concursul de floretă masculin nu au reușit calificarea în faza următoare a competiției. Floretiștii români au fost eliminați în calificări și au încheiat concursul pe următoarele poziții: Benjamin Bodo – locul 74, Valentin Niță – locul 118. 159 de sportivi au participat în calificări.

Vineri 21 iulie vor avea loc următoarele probe:

Ora 9:30 – sabie masculin individual, tabloul de 64 până la medalii;
Ora 10:40 – floretă feminin individual, tabloul de 64 până la medalii;

Campionatul Mondial de scrimafloretă masculinsabie femininscrimascrima romaniaspada feminin