Scrimă: Prima zi a Campionatului Mondial a adus și primele calificări pentru România

Miercuri, 19 iulie, la Leipzig, în Germania s-au disputat primele partide de calificare pentru tabloul de 64 la spadă masculin individual, sabie masculin individual și floretă feminin individual, competiții în care o parte din sportivii români au reușit calificarea.

Ziua a început cu proba de spadă masculin individual, România fiind reprezentată de 4 sportivi din care doar unul a reușit calificarea în tabloul de 64. Adrian Dabija, spadasin ce reprezintă clubul Dinamo București, a reușit să acceadă în faza următoare a competiției și va juca pentru medalii sâmbătă , 22 iulie 2017, cu începere de la ora 11:10. Din concurs au fost eliminați Adrian Szilagyi (CSM Satu Mare), Andrei Timoce (CSM Satu Mare) și Alin Sbîrcia (CSU Craiova). 215 sportivi au luat parte la această primă probă de la Campionatul Mondial.

O evoluție mult mai bună pentru sportivii români s-a înregistrat la proba de sabie masculin individual unde toți cei 4 șabreri care au reprezentat țara noastră au reușit  și calificarea în tabloul de 64, competiție ce va continua vineri, 21 iulie 2017. Cei 4 sportivi conduși de Florin Zalomir care au obținut rezultatele favorabile sunt: Tiberiu Dolniceanu (CS Dinamo), Iulian Teodosiu (CS Dinamo), Alin Badea (CSA Steaua), Mădălin Bucur (CS Dinamo). La startul competiției s-au prezentat 130 de sportivi din întreaga lume.

Prima zi a Campionatelor Mondiale de scrimă s-a încheiat cu proba de floretă feminin individual unde ambele reprezentante ale României au reușit să acceadă în tabloul de 64. Mălina Călugăreanu și Maria Boldor, sportive ce reprezintă clubul CSA Steaua, conduse de tehnicianul Ducu Petre au reușit ca în urma evoluțiilor bune să se califice în etapa următoare a competiției. Vineri cele 2 românce vor lupta pentru medalii. 91 de sportive au luat startul la competiția de astăzi.

Pentru ziua de 20 iulie sunt programate următoarele concursuri:

Ora 9:30 – spadă feminin individual, calificări până la tabloul de 64;

Ora 13:30 – sabie feminin individual, calificări până la tabloul de 64;

Ora 16:30 – floretă masculin individual, calificări până la tabloul de 64;

România va fi reprezentată de 17 sportivi la Campionatul Mondial de scrimă seniori de la Leipzig, Germania.

Campionatul Mondial de scrimaMălina CălugăreanuMaria Boldorscrimascrima romania