Scrima: Numai victorii in prima zi la Campionatul Mondial din China pentru scrimerii romani

Miercuri, 19 iulie 2018, la Wuxi, in China, a avut loc deschiderea oficiala a Campionatului Mondial de Scrima 2018. Competitia se va disputa in perioada 19-27 iulie.

Toti reprezentantii Romaniei la Campionatul Mondial de scrima din China au inceput calificarile cu dreptul si au reusit sa se califice pe tabloul de 64. Pe langa cei sapte scrimeri romani, din probele de sabie masculin si spada feminin, care au reusit victorii inca din prima zi se afla si spadasina Ana Maria Branza care nu a concurat, deoarece este calificata direct.

Romania participa la Campionatului Mondial de Scrima de la Wuxi cu o delegatie compusa din 9 sportivi, 5 tehnicieni si 2 arbitri. Cei 9 sportivi vor concura la spada feminin (Ana Maria Popescu, Amalia Tataran, Raluca Sbarcea si Maria Udrea), sabie masculin (Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea, Iulian Teodosiu, George Dragomir) si sabie feminin (Bianca Pascu). Sportivii romani sunt condusi de antrenorii George Epurescu si Florin Zalomir.

Duelurile pentru accederea pe tabloul de 32 vor avea loc duminica, 22 iulie 2018., dupa urmatorul program:

Spada feminin, individual – ora 09:00

Amalia Tataran  – Katrina Lehis (EST)

Barbara Rutz (POL) – Raluca Sbarcea

Maria Udrea – Aizanat Murtazaeva (RUS)

Kanna Oishi (JPN) – Ana Maria Popescu

Sabie masculin, individual – ora 10:30

Fares Arfa (CAN) – Tiberiu Dolniceanu

Iulian Teodosiu – Kiryl KIRPICHOU (BLR)

Sandro Bazadze (GEO) – Alin Badea

George Dragomir – Fares Ferjani (TUN)

Inaintea inceperii competitiei Ana Maria Popescu a declarat: “Obiectivul nostru este acelasi, de a obtine o medalie. Daca nu am reusit sa o obtinem la europene, speram sa ne revansam la mondiale. Ne vom concentra toata energia pentru a indeplini acest obiectiv.

Urmărește-ne pe Facebook:

ana maria popescucampionatul mondial de scrima din chinasabiescrima