Sâmbătă și duminică se desfășoară a 10-a ediție a Cupei Max Ausnit la ciclism. Ministrul tineretului și sportului va fi unul dintre concurenți

Sâmbătă, 31 iulie , și duminică, 1 august, va avea loc a 10-a ediție a Cupei Max Ausnit la ciclism, competiție la care sportivii vor concura la două probe: contratimp pe echipe și fond.

La competiția care va avea loc la Lugoj sunt așteptați să participe peste 400 de concurenți care provin din 12 țări și un aspect important de menționat este că proba de fond va reprezenta a doua etapă a Cupei Naționale de Șosea pentru seniori.

Pe 31 iulie va avea loc un contratimp pe echipe, acestea urmând să fie formate din 4-5 rutieri. Se pot alcătui echipe mixte și sportivii pot fi amatori sau proveni din formații diferite. Timpul luat în calcul va fi al celui de-al patrulea rutier al echipei care va trece linia de sosire. Pe 1 august sportivii vor lua parte la proba de fond. Traseul are 125 de kilometri lungime, 1500 de metri diferență de nivel, zone de plat, zone valonate și cățătări.

Ministrul educației, Eduard Novak, a anunțat într-o postare pe facebook că va participa la competiția  de la Lugoj, prilej foarte bun pentru a se pregăti pentru Jocurile Paralimpice de la Tokyo la care va participa.

„🇷🇴 La acest sfârșit de săptămână, intru din nou în competiție. Participarea la Cupa Max Ausnit este o ocazie perfectă de pregătire și verificare pentru Jocurile Paralimpice. Anul acesta este și ediție aniversară, competiția de la Lugoj împlinind 10 ani. Mi-ar prinde bine încurajările voastre de-a lungul celor două probe – contratimp și fond – care vor avea loc sâmbătă și duminică.

Prin participarea mea la aceste competiții, aș vrea să încurajez autoritățile din toate zonele țării să includă strategii de dezvoltare a infrastructurii locale sportive. Îndemnul meu este ca sportul de masă să fie unul dintre obiectivele lor în politicile locale. Așa stopăm sedentarismul și încurajăm un stil de viață mai sănătos. Acesta este unul dintre obiectivele mele prin Strategia Națională pentru Sport.”

URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK ⤵⤵⤵

Sursă foto: FB – Eduard Novak

ciclismCupa Max AusnitEduard Novak