VIDEO | Președintele FR Volei: „Este un moment istoric și recunoașterea unui management performant!”

Voleiul românesc dă o nouă lovitură de imagine. După organizarea unei grupe a EURO 2021 în România, țara noastră va găzdui în premieră și turneul final-four al Ligii Campionilor. Grație acestui lucru. Alba Blaj s-a calificat automat în semifinalele competiției. 

Meciurile din această fază vor fi găzduite de Sala Polivalentă din Bucureşti, pe 5 şi 6 mai.

„Este un moment istoric și recunoașterea unui management performant în voleiul românesc. Echipa din Blaj ne-a creat această oportunitate și o felicit. Vor veni la București echipe foarte tari și bine organizate și vom avea doar de învățat din această experiență. Va fi și un test foarte util pentru noi în perspectiva organizării EURO 2021”, a declarat Gheorghe Vișan, președinte FR Volei

Blaj, oraș de 20.000 locuitori și cu buget de 10 ori mai mic decât rivalele

Rezultatul istoric reușit de campioana României, calificarea în Final 6 (5 victorii din 6 partide în grupe) cu cel mai mic buget dintre echipele aflate în grupele Ligii, i-a impresionat pe oficialii Confederației Europene de Volei (CEV). Aceștia au fost luna trecută în România pentru a discuta cu oficialii Federației Române despre organizarea EURO 2021 și au salutat progresul acestui sport.

Prin comparație, Vakifbank Instanbul (3 ori câștigătoare a Ligii Campionilor) provine dintr-un oraș de 18 milioane locuitori, are un buget de 10 milioane, iar vedeta lor chinezoaica Zhu Ting are un salariu anual de peste un milion de euro.

Avem 6 Cupe ale Campionilor

De-a lungul istoriei, România a fost o forță în voleiul european. La masculin, Rapid și Dinamo au fiecare 3 Cupe ale Campionilor în palmares. Ultimele performanțe notabile după Revoluție sunt calificarea băieților de la Tomis Constanța în semifinalele CEV Cup (Europa League de la fotbal) și câștigarea Cupei Challenge de fetele de la CSM București în 2016.

PROGRAMUL FINAL6

Volero Zurich (Elveția) – Vakifbank Istanbul (Turcia)
Imoco Conegliano (Italia) -Dinamo Kazan (Rusia)
Galatasaray Istanbul (Turcia) -Igor Gorgonzola Novara (Italia)
Câștigătoarele se alătură campioanei României în turneul final-four de la București.

Urmărește-ne pe Facebook:

champions league voeligheorghe visanvolei alba blajvolei feminin