Lupte: Sportivii români s-au întors cu medalii de la Campionatul European de juniori de la Roma

În perioada 31 iulie – 5 august la Roma, în Italia, s-a disputat Campionatul European de lupte destinat juniorilor. Sportivii români s-au întors cu patru medalii: două la feminin și două la masculin.

Prima medalie a delegației României a fost adusă de sportivul Leonard Berei la categoria 130 kg. Luptătorul s-a impus în finala mică a competiției și și-a adjudecat medalia de bronz.

A doua medalie a României a fost adusă de Nicu Ojog (82 kg). Sportivul a câștigat medalia de argint la Campionatul European de Juniori de la Roma, dupa ce în finala competiției a pierdut în fața adversarului din Rusia. Originar din Bacău și legitimat la CS Dinamo, Nicu Ojog a fost descoperit de antrenorul Butucaru Ioan (CSS Bacău). A intrat prima oară în sala de lupte la 9 ani, iar acum, la cei 20 de ani, rezultatele vorbesc în numele lui: bronz la Europenele si Mondialele de Cadeți (2015) si locul 5 la Campionatul Mondial de Juniori (2017).

Nici fetele nu s-au lăsat mai prejos. Ana Andreea (53 kg) și Nițu Larisa (72 kg) au cucerit medaliile de bronz la Campionatul European de Juniori de la Roma.

Urmărește-ne pe Facebook:

campionatul european de lupte junioriluptelupte romania