Lupte: România a cucerit trei medalii în cea de-a doua zi a Francofoniei

România participă în perioada 21-30 iulie la Jocurile Francofoniei în Abidjan, Coasta de Fildeș. Sportivii de la lupte își adaugă noi medalii în palmares, în cea de-a doua zi de concurs.

România își continuă parcursul foarte bun la Jocurile Francofoniei la Lupte libere. După ce a obținut nu mai puțin de șase medalii, în prima zi de concurs, dintre care una de aur, două de argint și trei de bronz, luptătorii români au mai cucerit alte trei medalii în cea de-a doua zi.

Delegația României Lupte Libere & Lupte Feminine a obținut o medalie de bronz la categoria 63 kg, prin Kriszta Incze și două de argint prin Răul Donu, categoria 61 kg și Roman Duscov la categoria 70 kg.

Kriszta Incze a s-a impus în meciul pentru medalia de bronz, la categoria 63kg, în fața luptătorei Tabora Kbeya Rosy. În timp ce Răul Donu (61 kg) a trecut în semifinale de armeanul Velitsyan Așot, dar a pierdut finala în fața sportivului din Senegal, Diatta Adama. La 70 kg, Roman Duscov, a fost nevoit să treacă mai întâi, în semifinale, de Ambassa nya Benoit (Camerun), ca mai târziu, în finală, să piardă în fața armeanului Papikyan Khachatur.

Așadar, delegația României de lupte libere și feminine, își adaugă trei medalii în palmares și continuă cursa la Jocurile Francofoniei.

Astăzi vor intra în cursă următorii luptători:

FEMININ:
Sferturi de finală – 69 kg
Adina Elena Popescu (RO) – Lecarpentier Pauline
Sferturi de finală – 75 kg
Catalina Axente (RO) – Diadhiou Awa

MASCULIN:
Freestyle 86kg – Calificări
Ion Pislaru (RO) – Basunga Nianga Jonathan
97kg Freestyle – Calificări
Vlad Caraș (RO) – Mpoui Makwika Iordania

luptelupte jocurile francofonieilupte romania