KAIAC-CANOE: Leonid Carp și Victor Mihalachi direct în finala C. E. de la Plovdiv la canoe dublu – 1000m

In perioada 14-16 iulie, la Plovdiv, Bulgaria, se va desfășura European Canoe Sprint and Paracanoe Championships, la care vor lua parte și reprezentanții țării noastre.

Astăzi, 14 iulie 2017, în prima zi a întrecerilor, echipajul de canoe dublu – 1000 metri (proba olimpică), format din Leonid Carp (CSA Steaua) și Victor Mihalachi (CS Dinamo) s-a calificat direct în finală, după ce s-a clasat pe locul doi în serie, cu timpul de 3:34,976, după ungurii David Korisanszky, Robert Mike.

Canoiștii români au revenit în forță, după ce cu un an în urmă fuseseră suspendați din cauza folosirii meldoniumului, care intrase de scurt timp pe lista substanțelor interzise de WADA (World Anti-Doping Agency).

În finalele de mâine, vor trage la medalii și băieții de la canoe de 4 – 1000 de metri, echipajul fiind format din Cătălin Chirilă, Gabriel Gheoca, Constantin Dîba (CS Dinamo), Ștefan Strat. În această probă se dispută direct finala, cu opt echipaje la start. Față de anii precedenți, proba se anunță a fi una foarte tare, nemții aducând în barca de 4 un triplu campion olimpic – Sebastian Brendel.

România va fi reprezentată la European Canoe Sprint and Paracanoe Championships – Plovdiv, de:

Feminin: Alexandra DRAGOMIRESCU, Daniela VARONA, Irina LAURIC, Iuliana TARAN, Mihaela LULEA (paracanoe), Paula POSTARIU, Valentina POSTARU.
Masculin: Aurelian CIOCAN, Catalin CHIRILA, Constantin DIBA, Cosmin LULCIUC, Dan COSTEA, Gabriel GHEOCA, Gheorghe STOIAN, Iulian SERBAN (paracanoe), Leonid CARP, Mihalachi VICTOR, Razvan ALBISORU, Sorin CICAL, Stefan STRAT, Valentin CAMENESCHI.

Campionatul European plovdiv bulgariakaiac-canoeLeonid CarpVictor Mihalachi