KAIAC-CANOE: Argint la C.E. de la Plovdiv pentru Leonid Carp și Victor Mihalachi

În perioada 14-16 iulie 2017 la Plovdiv, în Bulgaria, s-au disputat Campionatele Europene de seniori la Kaiac-canoe, turneu la care sportivii români au cucerit o medalie de argint.

În ultima zi a competiției echipajul format din Leonid Carp și Victor Mihalachi au reușit să urce pe poziția a doua a clasamentului la proba de canoe dublu – 500 metri, după ce au parcurs distanța în 1:37,368. Pe primul loc al probei s-a situat formația rusă alcătuită din V. Melantyev și L. Shtyl  care a încheiat cursa în 1:36,264, în timp ce bronzul a fost cucerit de echipa ucrainiană formată din D.

Ianchușk și T. Mishchuk.

Carp și Mihalachi au concurat și la alte 2 probe în cadrul European Canoe Sprint and Paracanoe Championships: canoe dublu  – proba de 1000 m unde s-au situat pe poziția a 5-a și canoe dublu masculin, distanța de 200 m, unde cei doi au ocupat tot poziția a 5-a.

Tot într-o probă olimpică, nou introdusă în programul pentru Tokio 2020, canoe 2 – feminin 500 metri, Alexandra Dragomirescu și Valentina Postaru s-au clasat tot pe locul 5 în finală (2:08,684), iar  băieții de la canoe 4 – 1000 metri (Cătălin Chirilă, Gabriel Gheoca, Constantin Dîba, Ștefan Strat) au încheiat finala pe locul 4.

În proba de canoe simplu feminin, Paula Poștașu care a concurat pe distanța de 200 de metri a ocupat poziția a 9-a.

argintEuropean Canoe Sprint and Paracanoe Championshipskaiac-canoeLeonid CarpVictor Mihalachi