Handbal feminin: Victorie dramatică împotriva campioanei olimpice! România este lider în grupa a IV-a

Naţionala de handbal feminin a României a învins, duminică, la Cluj-Napoca, Rusia, campioana olimpică en-titre, scor 26-25 (15-12), în cea de-a patra partidă din grupa a 4-a preliminară a Campionatului European din 2018.

România a controlat prima repriză, iar intervențiile de excepție ale Denisei Dedu le-a permis handbalistelor noastre să intre la cabine cu un avans de trei goluri. Imediat după pauză fetele antrenate de Martin Ambros au căzut și nu au reușit să marcheze pentru câteva minute bune, timp în care au încasat nu mai puțin de șase goluri consecutive. Pe finalul partidei naționala României a reușit să revină în meci și să se impună la limită.

Pentru România au marcat Buceschi 6 goluri, Dragut 4, Neagu 4, Chiper 4, Pintea 3, Băcăoanu 2, Oltean 1, Udriştoiu 1, Florica 1.

După patru etape, clasamentul grupei a 4-a este următorul:
1. România 6p.
2. Austria 6p.
3. Rusia 4p.
4. Portugalia 0p.

În ultimele două meciuri din grupă, România va întâlni Austria, în deplasare (31 mai) şi Portugalia, pe teren propriu (3 iunie).

La turneul final al Campionatului European, care va avea loc în Frața, în periaoda 29 noiembrie – 16 decembrie, vor merge primele două clasate din cele șapte grupe preliminare și cel mai bun loc trei.

Urmărește-ne pe Facebook:

campionatul european de handbal femininhandbal femininnationala romanieinationala romaniei handbal feminin