Handbal feminin: Victorie categorică a României împotriva Croației. Care este următorul adversar

Naționala feminină de tineret a României a învins categoric reprezentativa Croației (scor 33-25) în primul meci al turneului de calificare la Campionatul Mondial sub 20 de ani. Cea mai bună marcatoare a României a fost Sorina Târcă, fata Marianei Târcă (golghetera all-time a naționalei).

Croația – România 25-33 (14-17)

Grație acestui succes împotriva celui mai puternic adversar din grupă, tricolorele și-au asigurat în mare măsură biletele pentru turneul final din Ungaria (1-14 iulie). Pentru selecționerul Gheorghe Tadici, cel care conducea naționala de senioare spre argintul mondial în 2005, meciul contra Croației a reprezentat debutul într-un meci oficial la cârma naționalei de tineret.

Golurile echipei noastre au fost marcate de Sorina Târcă (9), Raluca Petruş (6), Daria Bucur (5), Alexandra Badea (5), Aura Popescu (4), Ana-Maria Mihart (3) şi Andreea Târşoagă (1).

Gheorghe Tadici:Sunt mulțumit, victoriile fac bine pentru toată lumea. Am avut acele fluctuații și în prima repriză, și în cea de a doua și trebuie să le eliminăm pentru că în condițiile unui joc cu un adversar bun, nu vorbesc de Croația aici pentru că nu intră între primii 8-10 adversari din Europa. Noi ne pregătim aici pentru Campionatul Mondial din Ungaria, pentru că aici este doar o etapă intermendiară. Ne-am propus ca pe această generație să o aducem între primele 8, dacă se poate între primele 6 sau chiar primele 4 echipe din Europa.”

România va mai întâlni Georgia și Ucraina în turneul de calificare. Primele două echipe din grupă se califică la Mondiale.

În celălalt meci de vineri, Ucraina a dispus cu 37-16 (21-9) de Georgia.

Programul Turneului de calificare la CM U 20 va mai cuprinde următoarele partide:
Sâmbătă – 24.03.2018
11.00 Croația – Ucraina
16.00 România – Georgia
Duminică – 24.03.2018
11.00 România – Ucraina
14.00 Georgia – Croația

Partidele pot fi urmărite în direct la TVR.

Urmărește-ne pe Facebook:

echipa nationala de handbal feminin u20 a romanieihandbalhandbaș feminin