Handbal feminin: Start cu dreptul în preliminariile Campionatului European pentru România

Echipa Națională de handbal feminin a României a debutat astăzi în preliminariile Campionatul European de handbal cu o victorie în fața Naționalei Austriei.

Tricolorele s-au impus fără probleme pe terenul din Sala Polivalentă ”Traian ” din Râmnicu Vâlcea la o diferență de 11 goluri, fiind împinse de la spate și de publicul care le-a susținut pe toată durata partidei.

România – Austria 36-25(18-11)

România a deschis scorul în meciul din Polivalenta ”Traian” încă din primul minut. A urmat o perioadă de tatonare, scorul menținându-se la egalitate, 3-3 în minutul 8, 5-5 – minutul 14, ca 3 minute mai târziu Neagu și CO. să se distanțeze la 3 goluri, 9-6. Zamfir-Florianu a mărit ecartul la 4 în minutul 21, 11-7, iar 6 minute mai târziu Melinda Ginger a reușit să mărească diferența, 16-10. Echipa antrenată de Ambros Martin a intrat la pauză cu scorul de 18-11.

Primele 4 minute ale reprizei secunde au adus o ploaie de goluri, câte 3 de fiecare echipă, 21-14, dar și o lovitură de la 7 metri apărată de goalkeeperul Craiovei, Yuliya Dumanska. În minutul 37 România s-a desprins la 8 goluri datorită căpitanului Valentina Ardean-Elisei și a tunarului echipei noastre- Cristina Neagu, 23-15. 9 goluri diferență s-au înregistrat în minutele 40 și 42 prin reușitele pivotului Crina Pintea(25-16)și Cristina Neagu(26-17). În inferioritate numerică Udriștoiu reușește să obțină un 7 m, lovitură de pedeapsă care este finalizată fără probleme de Elisei, în minutul 45. Un contraatac rapid al româncelor a dus scorul la 29-19 prin reușita lui Chiper(min 46). Avantajul considerabil al tricolorelor aduce pe semicerc pe tinerele Tomescu și Laslo, cea din urmă reușind un gol în minutul 50. Iuganu-Popa mărește diferența la 12 goluri(33-21) cu 5 minute înainte de finalul partidei. România încheie meciul la un ecart de 11 goluri și obține primele 2 puncte din Grup 4 de calificare.

România: Melinda Geiger – 5 goluri, Cristina Neagu – 5 goluri, Valentina Ardean Elisei – 5 goluri, Cristina Zamfir-Florianu – 5 goluri, Gabriela Perianu – 4 goluri,Laura Chiper – 4 goluri, Cynthia Tomescu – 2 goluri, Aneta Udriștoiu – 1 gol, Cristina Laslo – 1 gol, Ana Maria Popa – 1 gol, Crina Pintea – 1 gol, Mădălina Zamfirescu – 1 gol, Ana Maria Drăguț – 1 gol. Portari: Denisa Dedu, Yuliya Dumanska.

Austria: Frey – 8 goluri, Kovacs – 6 goluri, Dedic – 4 goluri, Gerisch – 3 goluri, Scheffknecht – 2 goluri, Logvin – 1 gol, Huber – 1 gol.

Partida din Sala Polivalentă ”Traian” din Râmnicu Vâlcea a fost arbitrată de Javier Alvarez Mata și Yon Bustamante Lopez din Spania, iar delegatul EHF a venit din Lituania, Tadas Jansonas.

Duminică, 1 octombrie, cu începere de la ora 17:00 și în direct la TVR 2 se va disputa al doilea meci al României din preliminariila Campionatului European. România va întâlni în deplasare Portugalia.

AustriaEchipa National de handbal feminin a Romanieihandbalhandbal femininpreliminarii campionatului european de handbal femininromania