Handbal feminin: România U19 va juca pentru locurile 9-16 la Campionatul European

Naționala de handbal feminin tineret a României a pierdut meciul disputat în compania Olandei, ultimul din grupă, ratând calificarea în grupa principală la Campionatul European care se dispută la Celje (Slovenia).

Deși antrenorul Ion Crăciun anunța înainte de începerea turneului că ”totul este în grafic, nu avem accidentări, iar fetele sunt la capacitate fizică maximă”, România nu a reușit să treacă de Grupe la Campionatul European U19.

După o înfrângere cu 21-26 în fața Ungariei și o victorie cu reprezentativa Suediei, scor 26-23, România avea nevoie de cel puțin un egal în meciul cu Olanda pentru a accede în main roud.

Acum România va juca doar meciuri pentru clasament (9-16), fiind repartizată în grupa I1 (Intermediate Round), alături de Suedia, Croația și Macedonia. România va păstra în grupă cele 2 puncte obținute deja cu Suedia.

Ca o consolare pentru România, cea mai bună marcatoare a reprezentativei noastre, Sorina Târcă, se află pe locul 1 în topul marcatoarelor la Campionatul European feminin U19, cu 49 de goluri.

Lotul României: Banciu Alexandra, Badea Alexandra, Bucur Daria, Petruș Raluca, Hossu Daciana, Panaite Andreea, Nagy Elena, Kelemen Raluca, Popescu Teodora, Tecar Andreea, Târcă Sorina, Severin Alexandra, Verde Narcisa, Leuștean Ionela, Gîjulete Ana Maria, Lăcătuș Claudia, Văcariu Ana. Antrenor principal: Ion Crăciun.

Campionatul European feminin U19handbal România U19sorina tarca