Handbal feminin: România s-a impus în Austria și și-a asigurat participarea la Campionatul European din Franța

Echipa Națională de handbal feminin a României s-a impus joi seara în Austria, în meciul cu numărul  5 din Grupa 4 de calificare la Campionatul European. Victoria obținută în partida de astăzi le-a asigurat româncelor participarea la turneul final din Franța.

”Tricolorele” au câștigat la o diferență de 3 goluri meciul disputat la Innsbruck, scor 28-25(13-11). Deși au început mai timid partida, Austria reușind  să conducă la o diferență de 2 goluri în primele minute ale jocului, handbalistele din România au revenit în joc și au preluat frâiele partidei, rămânând în avantaj până la finalul meciului.

Austria – România 25-28 (11-13)

România: Dumanska, Dedu, Buceschi – 8 goluri, Neagu – 7 goluri, Geiger – 4 goluri, Ardean-Elisei – 3 goluri, Pintea – 2 goluri, Pristavita – 1 gol, Popa – 1 gol, Băcăoanu – 1 gol, Chiper – 1 gol.

În ultima etapă România va întâlni Portugalia, la Buzău, în 3 iunie. Meciul va putea fi urmărit la Televiziunea Română.

Primele două clasate din cele şapte grupe preliminare şi o echipă de pe locul 3 cu cea mai bună linie de clasament se califică la turneul final Campionatului European, programat în Franţa, între 29 noiembrie – 16 decembrie 2018.

La ultima ediţie a Campionatului European, în 2016, România s-a clasat pe locul 5, titlul continental revenind Norvegiei.

Urmărește-ne pe Facebook:

Echipa Nationala de handbal feminin a Romanieihandbalhandbal feminin