Handbal feminin: Liga Florilor devine din ce în ce mai surprizătoare | Cisnădie învinge Brăila, Slatina la al doilea egal consecutiv

Primul eșalon handbalistic feminin românesc, Liga Florilor, se tranformă de la etapă la etapă într-o competiție din ce în ce mai surprinzătoare. Rezultatele înregistrate dau peste cap orice calcule, clasamentul suferă modificări neașteptate, iar suporterii au parte de adevărate dispute pe semicerc.

Miercuri, 1 noiembrie, s-au disputat 5 partide din etapa a 7-a a Ligii Florilor, iar rezultatele finale au întrecut orice așteptări în unele meciuri.

HC Zalău nu a reușit să plece cu puncte din Sala ”Traian” din Râmnicu Vâlcea, handbalistele antrenate de Aurelian Roșca reușind să se impună la 4 goluri diferență, 30-26. Glibko de la HCM a încheiat partida cu 11 goluri, urmată de Vasileuskaya cu 5, în timp ce la Zalău, Constantinescu a marcat de 8 ori, iar Tamaș și Rob au reușit câte 5 goluri fiecare.

Un prim rezultat surprinzător a avut loc în Capitală, CS Rapid USL Metrou București reușind să se impună la limită în confruntarea cu CSM Roman, 30-29. Trifan de la Rapid a marcat de 9 ori, Dache a încris 6 goluri, iar Carabulea a încheiat partida cu 4 goluri. În tabăra Romanului, Simion a reușit 8 goluri, iar Toskovic și Iovănescu și-au trecut în dreptul lor câte 5 goluri.

Un rezultat așteptat s-a confirmat în Sala Colibași din Brașov, acolo unde Corona 2010 a trecut la pas de AHCM Slobozia. Tânăra Tîrcă a marcat 9 din cele 30 de goluri ale echipei sale, urmată de Tiron, Bloj și Hotea cu câte 4 reușite. De la Slobozia, Toma a încheiat meciul cu 5 goluri, Pătuleanu și Burlachenko câte 4.

Adevărata surpriză a etapei a venit de la Cisnădie. Dacă în urmă cu o etapă, Brăila înregistra un scor de egalitate pe teren propriu cu CSM Slatina, partidă în care înscria și 20 de goluri, în etapa a 7-a echipa Vicecampioană a reușit să își egaleze numărul de goluri înscrise în prima etapă, 14, și să piardă la 7 goluri diferență pe terenul echipei Măgura Cisnădie. Aproape jumătate din golurile echipei gazdă au fost marcate de Moldovan – 9. Axinte de la Brăila a marcat de 4 ori, urmată de Czeczi cu 3 goluri.

După ce reușea un prim punct în Liga Florilor pe terenul Vicecampioanei, în urmă cu 4 zile, iată că astăzi CSM Slatina a reușit să obțină un nou scor de egalitate, de această dată pe teren propriu și în compania formației U Cluj. Scor final 22-22. Deși au fost conduse la pauză la un ecart de 5 goluri,11-16, fetele antrenate de Victorina Bora au reușit să revină în repriza secundă. Ostase și Lazăr au marcat câte 6 goluri la Slatina, la fel și Ani de la Cluj.

 

Rezultatele zile de miercuri 1 noiembrie au fost următoarele.
HCM Rm Vâlcea – HC Zalău 30-26(17-14)
CS Rapid USL Metrou București – CSM Roman 30-29(15-14)
CS Măgura Cisnădie – HC Dunărea Brăila 21-14(9-7)
ACS Corona 2010 Brașov – AHCM Slobozia 30-21(16-13)
CSM Slatina – U Cluj 22-22(11-16)

 

Etapa a 7-a a Ligii Florilor se va încheia joi, 2 noiembrie, cu partida din Sala Polivalentă din Craiova dintre SCM U Craiova și CSU Danubius Galați. Meciul va avea loc la ora 17;30 și va fi transmis în direct la TVR HD.

acs corona 2010 brasovcs rapid usl metrou bucurestiCSM Slatinahandbalhandbal femininHC Dunărea BrăilaLiga Florilor