Handbal feminin: Frumoasa și fascinanta Buceschi! Declarații după victoria muncită cu Rusia: ”Spectatorii ne-au impins de la spate”

Naţionala de handbal feminin a României a învins, duminică, la Cluj-Napoca, Rusia, campioana olimpică en-titre, scor 26-25 (15-12), în cea de-a patra partidă din grupa a 4-a preliminară a Campionatului European din 2018.

Eliza Buceschi a fost omul decisiv din tabăra României și ne-a făcut pe mulți dintre noi să uităm pentru câteva clipe de Cristina Neagu și să realizăm că echipa națională de handbal feminin a României are valoare, are resurse și oricând o altă jucătoare poate ieși în față și poate trage după ea o întreagă echipă, așa cum a mai fost în trecut și rândul Crinei Pintea sau al Iuliei Dumanska.

Nu poate fi trecută cu vederea nici evoluția excelentă a Denisei Dedu, care a contribuit masiv prin intervențiile sale la victoria obținută de România în fața campioanei olimpice.

Fără îndoială Cristina Neagu continuă să fie pionul principal din angrenajul echipei națioanle, dar nu putem să nu ne bucurăm când o altă jucătoare reușește să iasă din pluton și să ne facă s-o uităm pe Neagu pentru câteva clipe măcar. Astfel de evenimente nu fac decât să confirme un lucru: avem jucătoare de valoare.

La finalul partidei, Eliza Buceschi le-a mulțumit oamenilor prezenți în sală pentru susținere.

”A fost un meci dificil, aşa cum e de fiecare dată când joci împotriva Rusiei. Dar e cu atât mai frumoasă victoria pentru că a fost una muncită. Spectatorii din Cluj ne-au împins de la spate, iar asta a contat enorm, a fost decisiv sprijinul lor.

Este meritul tuturor, nu doar al meu. Eu m-am achitat cu bine de sarcinile primite. Până şi fetele din tribună au contribuit la victoria asta, e meritul echipei. Va fi un meci dificil în Austria, dar trebuie să câştigăm”, a declarat Eliza Buceschi la finalul partidei, conform telekomsport.ro.

În ultimele două meciuri din grupă, România va întâlni Austria, în deplasare (31 mai) şi Portugalia, pe teren propriu (3 iunie).

Urmărește-ne pe Facebook:

echipa nationala de handbal feminineliza buceschihandbal femininnationala de handbal feminin