Handbal feminin: După un debut ezitant, România spulberă Austria în meciul doi de la CM U18

Echipa națională de handbal feminin U18 a României a obținut astăzi, 9 august, o nouă victorie la Campionatul Mondial U18 de la Kielce, Polonia.

”Tricolorele” au zdrobit naționala Austriei, încheind partida la o diferență de 18 goluri, 37-19.

Încă din primul minut al partidei,  româncele au început să se desprindă de adversare și să contruiască avantajul, fapt ce s-a datorat și portăriței Diana Ciucă, de la HCM Râmnicu Vâlcea, care a apărat majoritatea aruncărilor. Ecartul de goluri dintre cele două formații a produs și o cădere a echipei austriece, care a început să facă multe greșeli în apărare, lucru speculat pe deplin de handbalistele române. Prima parte a partidei s-a încheiat la scorul de 8-21.

Și în partea secundă a meciului, sportivele din România au jucat foarte bine în atac, iar schimbarea Dianei Ciucă din poartă, cu Andreea Chetraru, de la CSM București, nu s-a simțit, aceasta reușind la rândul său să închidă poarta pe tot parcursul reprizei secunde. Româncele și-au păstrat calmul și au reușit astfel să obțină a doua victorie din faza grupelor.

Austria – România 19-37(8-21)

ROMANIA: A. Chetraru, D. Ciuca – I. Balaceanu  – 6 goluri, A. Cace –  4 goluri, A. Coman, A. Popa –  1 gol, M. Barabas – 3 goluri, D. Valcan – 4 goluri, I. Marin – 2 goluri, A. Tarsoaga – 4 goluri, S. Jipa, P. Moraru  -1 gol, R. Stamin –  4 goluri, M. Ilie – 6 goluri, M. Pica  – 2 goluri, D. Lascateu

Rămânia a trecut la limită de Slovacia în primul meci de la CM U18. Partida s-a încheiat la scorul de 22-21(10-11).

Reprezentativa țării noastre va juca meciul cu numărul 3 din Grupa A de la CM U18 în compania formației din Polonia. Meciul se va disputa vineri – 10 august, de la ora 19:00.

Meciurile naționalei feminine de handbal a României (U18) vor putea fi urmărite aici sau direct pe site-ul 007sport.ro

Urmărește-ne pe Facebook:

campionatul mondial u18 de handbal feminnEchipa națională de handbal feminin junioarehandbalhandbal feminin