Handbal feminin: Două zile până la meciul anului din Polivalenta Craioveană | Handbalistele de la SCM Craiova pregătite de lupta finală

Vineri – 11 mai 2018 Craiova va simți prin toți porii handbal de înaltă clasă în manșa retur a finalei Cupei EHF. SCM Craiova primește vizita echipei norvegiene Vipers Kristiansand și luptă cu trofeul pe masă.

Deși au un dezavantaj de 4 goluri, meciul tur încheindu-se la scorul de 26-22 în favoarea echipei din Norvegia, handbalistele alb-albastre sunt pregătite de ”luptă” și deși vor avea un meci foarte greu în față, promit că vor da totul pe teren și vor face tot posibilul pentru a opri Cupa la Craiova.

”Sunt mândru de toate fetele, a fost un an cu un stres foarte mare, cu o presiune mare.”

Meciul dintre SCM Craiova și Vipers Kristiansand se joacă vineri -11 mai, cu începere de la ora 19:30, în Sala Polivalentă din Craiova. Meciul este în direct la Telekom Sport și Digi Sport.

Yulyia DUMANSKA, jucătoare S.C.M. Craiova: „Ne așteaptă -un meci foarte greu împotriva formației din Kristiansand. Noi ne dorim să facem un meci foarte bun și să oprim Cupa la Craiova. Am revăzut partida din tur și trebuie să nu mai facem aceleași greșeli din Norvegia. Jucătoarele de la Vipers au un atac foarte bun, aleargă mult, iar noi trebuie să avem o repliere și apărare foarte bună. Am încredere în colegele mele și sunt convinsă că vom face un meci mare.”

Sportivele de la SCM Craiova au scris anul acesta o pagină de istorie în handbalul feminin românesc. A doua competiție ca importanță în Europa le-a adus fetelor antrenate de Bogdan Burcea satisfacții pe bandă rulantă. Au învins echipe cu renume în handbalul feminin, au trecut de jucătoare de talie mondială și mai au doar un pas pentru a ajunge în vârf. Au început prin eliminarea din competiție a formației ungare DVSC-TVP(24-19 acasă, 24-26 în deplasare), în grupe au întâlnit Brest Bretagne Handball(Franța), Kuban(Rusia) și Randers HK din Danemarca. Au luptat până la final și cu 4 victorii din 6 meciuri au încheiat Grupa A pe locul secund, fapt ce le-a asigurat participarea în sferturile competiției. Nici măcar vestitul Yevgeni Trefilov, antrenorul echipei ruse Handball Club Lada, nu le-a făcut pe oltence să se dea înapoi și au trecut cu fruntea sus de un nou adversar, astfel că participarea în finala Cupei EHF mai putea fi oprită doar de formația turcă Kastamonu Belediyesi GSK, fapt ce nu s-a întâmplat. Cele două meciuri din semifinalele competiției au fost la încărcătură maximă, dar încurajate de o sală arhiplină în manșa retur, handbalistele de la SCM Craiova și-au împlinit un vis la care poate doar se gândeau.

Bogdan BURCEA, antrenor S.C.M. Craiova: “Este cea mai mare performanță a acestui oraș în sport. Nu a fost ușor deloc să ajungem aici, iar munca acestor fete nu trebuie să fie pătată de nici un “înțelept”. A fost greu de la dubla cu Debrecen, apoi în meciurile din grupe, şi în victoria cu C.S.M. Bucureşti fetele au demonstrat că sunt sportive excepționale, care trebuie apreciate ca atare. Însă asta nu înseamnă că trebuie să ne mulțumim cu participarea în finală. Avem puterea, avem valoarea să învingem la mai mult de 4 goluri. Vrem să câștigăm acest trofeu, este singurul nostru obiectiv. Le-am antrenat înainte de meciul tur pentru a stopa atuurile adversarilor. Dacă gestionăm corect fazele de atac, apărare, replierile, nu putem să nu câștigăm. Sunt mândru de toate fetele, a fost un an cu un stres foarte mare, cu o presiune mare.”

Urmărește-ne pe Facebook:

cupa ehfhandbalhandbal femininscm craiova handbalVipers Kristiansand