Handbal feminin: CSM București – HCM Râmnicu Vâlcea, în finala Cupei României | Râmnicu Vâlcea și-a asigurat participarea în Cupele Europene

Duminică – 1 aprilie, cu începere de la ora 16:00, în Sala Sporturilor ”Olimpia” din Ploiești se va disputa finala mare a Cupei României Fan Courier la handbal feminin. Pentru titlu se vor lupta campioana en-titre – CSM București și formația HCM Râmnicu Vâlcea.

Meciul dintre CSM București și HCM Râmnicu Vâlcea va fi transmis în  direct la Telekom Sport și Digi Sport.

Indiferent de rezultatul din finala mare a competiției, HCM Râmnicu Vâlcea și-a asigurat participarea în sezonul următor al Cupei EHF. Vâlcenele revin în Europa la 5 ani de la dispariția Oltchimului.

Prima echipă calificată în finala mare a competiției a fost HCM Râmnicu Vâlcea. Handbalistele antrenate Gheorghe Sbora s-au impus în prima semifinală a competiției la scorul de 29-23(17-12) în fața echipei Hc Dunărea Brăila.

În a doua semifinală a Turneului Final Four de la Ploiești, CSM București a trecut de CSM Roman cu scorul de 38-24(19-14). Partida CSM Bucureşti – CSM Roman a reprezentat şi ”redebutul” pe banca echipei campioane a antrenorului Per Johansson, care a mai condus-o în sezonul trecut.

Duminică, finala mică va avea loc între învinsele Dunărea Brăila şi CSM Roman.

Cele patru echipe s-au calificat în semifinale după următoarele rezultate înregistrate în faza sferturilor de finală: Corona Braşov – HCM Râmnicu Vâlcea 31-27, Dunărea Brăila – CSM Bistriţa 28-25, CSM Bucureşti – HC Zalău 29-27 şi CSM Roman – Danubius Galaţi 25-19.

În 2017, Cupa României a fost câştigată de campioana CSM Bucureşti.

 

Urmărește-ne pe Facebook:

csm bucuresti handbal feminincupa romaniei fan courier la handbal femininhandbalhandbal femininHCM Râmnicu Vâlcea