Handbal feminin: Două meciuri în trei zile, SCM Craiova luptă pe două fronturi în această săptămână

Echipa de handbal feminin SCM Craiova va lupta la finalul acestei săptămâni pe două fronturi: Liga Florilor și Cupa E.H.F., ambele partide urmând a se disputa pe terenul din Sala Polivalentă din Craiova.

Handbalistele alb-albastre vor intra prima dată pe parchet joi – 9 noiembrie, de la ora 17:00. La Craiova va poposi formația CSM Roman, pentru disputa din etapa a noua a Ligii Florilor la handbal feminin. Craiova vine după un egal surpriză cu formația AHCM Slobozia, dar și o accidentare care o va ține departe de teren în următoarele partide pe Cristina Florianu-Zamfir, principala marcatoare a SCM-ului și a Ligii Florilor. În schimb, CSM Roman a reușit în etapa trecută o victorie la limită în confruntarea cu ACS Corona 2010 Brașov, punctele câștigate urcând echipa pe poziția a 6-a a clasamentului(12 puncte).

Al doilea meci al echipei din Bănie va avea loc sâmbătă – 11 noiembrie, de această dată handbalistele antrenate de Bogdan Burcea vor primi vizita formației din Ungaria – D.V.S.C.-T.V.P. Debrecen. Pentru echipa din Craiova, meciul din weekend este primul contact cu spectacolul din Cupele Europene din acest sezon, handbalistele oltence fiind calificate direct în turul 3 preliminar al Cupei EHF.

Fără sprijinul Cristinei Florianu în partida de joi, și mai mult ca sigur și în meciul de sâmbătă, antrenorul Bogdan Burcea contează pe handbalistele cu experiență din echipă pentru ași face treaba cum nu se poate mai bine, iar obiectivul principal este câștigarea tuturor punctelor puse în joc.

Bogdan BURCEA antrenor S.C.M. Craiova:“Ne dorim să obţinem maximum de puncte din cele două partide, în campionat şi în Cupa E.H.F. Suntem într-o situație delicată. Sută la sută Cristina nu va evolua cu Romanul și în proporție de 99,9 la sută, nici sâmbătă, împotriva echipei din Ungaria. Are o entorsă severă. Face repaus, are tratament. Avem obiectivele clar stabilite. Avem jucătoare care trebuie să îşi arate colţii: Elisei, Dumanska, Pricopi, Tudor, Nikolic etc. Trebuie să fim încrezători în echipa noastră şi să avem acea atitudine necesară unor astfel de jocuri. Debrecen este o formaţie extrem de puternică, cu şase jucătoare străine în lot. Va fi un meci greu, dar sper să facem un meci foarte bun acasă şi să obţinem o victorie, care să avem speranţe pentru retur.”

Programul partidelor din această săptămână ale echipei de handbal feminin SCM Craiova.
• joi, 09.11.2017, ora 17:00, etapa a IX-a, Liga Florilor: S.C.M. Craiova – C.S.M. Roman;
• sâmbătă, 11.11.2017, ora 16:00, turul 3 preliminar al Cupei E.H.F: S.C.M. Craiova – D.V.S.C.-T.V.P. Debrecen (Ungaria).

csm romancupa ehfdebrecenhandbalhandbal femininLiga Florilorscm craiova handbal