Hanbal feminin: Duelul oltenesc din Polivalenta Craioveană s-a încheiat cu victoria Craiovei

Duminică, cu începere de la ora 11:00, în Sala Polivalentă din Craiova s-a disputat partida din etapa a 3-a a Ligii Florilor la handbal feminin dintre SCM Craiova și CSM Slatina.

Echipa antrenată de Bogdan Burcea a câștigat fără probleme disputa oltenească din Bănie, la capătul unui meci dominat fără drept de apel de jucătoarele alb-albastre.

SCM Craiova – CSM Slatina 34-23(18-12)

Prima parte a meciului a început într-o notă de egalitate, scorul fiind foarte strâns până în minutul 11 al partidei când pe tabela de marcaj se înregistra 5-5. Au urmat 2 goluri consecutive reușite de Cristina Zamfir Florianu care le-a adus pe craiovence în avantaj. Diferența pe tabelă a crescut în minutul 18 la un ecart de 3 goluri, 11-8 și s-a menținut în condițiile în care Craiova a evoluat cu un om în minus, iar CSM Slatina a beneficiat de două lovituri de la 7m, pe care Florentina Stanciu le-a apărat. Cu 5 minute înaintea terminării primei părți a meciului Craiova s-a desprins la 5 goluri, 15-10, iar finalul le-a găsit pe gazde la un avantaj considerabil, 18-12.

De remarcat în prima parte a meciului paradele Florentinei Stanciu care a apărat 3 lovituri de la 7m din 4 de care au beneficiat jucătoarele din Slatina, dar și cele 7 goluri marcate de Cristina Zamfir Florianu.

Nici în inferioritate numerică, la începutul părții secunde, craiovencele nu au fost de oprit, astfel că în minutul 38, SCM-ul condus de la Bogdan Burcea ajungea la scorul de 22-13, fapt datorat și paradelor goalkeeperului Craiovei, Yuliya Dumanska. La jumătatea părții secunde Craiova a reușit aproape să dubleze avantajul de pe tabelă, 29-15, handbalistele antrenate de Victorina Zbora neputând să mai găsească breșe în apărarea craioveană. În ultimele 10 minute ale partidei Bogdan Burcea a introdus pe teren tot tineretul SCM-ului, handbalistele reușind să mențină ritmul partidei și diferența de pe tabela de marcaj. Meciul s-a încheiat la scorul de 34-23

SCM Craiova: Zamfir C. – 10 goluri, Șelaru-Ilie C. – 5 goluri, Rădoi A. – 4 goluri, Nikolic Z. – 4 goluri, Țicu A. – 3goluri, Klikovac B. – 3 goluri, Pricopi A. 1 gol, Popescu T. – 1 gol, Colac A. – 1 gol, Tudor N. – 1 gol, Vizitiu P. – 1 gol.
CSM Slatina: Ostase L. – 6 goluri, Rusu N. – 5 goluri, Andrei A. – 3 goluri, Cîrligeanu A. – 2 goluri, Goran I. – 2 goluri, Popescu M. – 1 gol, Seraficeanu S. – 1 gol Lazăr S. – 1 gol.

După cele 3 victorii consecutive SCM Craiova a acumulat 9 puncte în clasament, în timp ce formația CSM Slatina este singură echipă din Liga Florilor fără victorie în acest sezon.

În etapa a 4-a CSM Slatina va primi vizita formației CSM Bistrița, meciul urmând să aibă loc în data de 7 octombrie, cu începere de la ora 11:00 și în direct la TVR 2.
SCM Craiova se va deplasa în etapa următoare la formația U Cluj. Partida va avealoc în data de 8 octombrie, ora 11:00, în direct la TVR 2.

CSM Slatinahandbalhandbal femininLiga Florilorscm craiova