Halterofilii romani incep batalia pentru medaliile mondiale si calificarea la Tokyo 2020

Cinci sportivi romani intra de maine, pana pe 27 septembrie, in lupta pentru medaliile Campionatelor Mondiale de haltere din Pattaya (Thailanda) si pentru punctajele care sa le asigure prezenta la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020.  

Nicolae Onica (96 kg), Ramona Andries (49 kg), Loredana Toma (64 kg), Irina Lepsa (64 kg) si Bianca Molie (64 kg) au facut delasarea in Thailanda, colectivul tehnic urmand sa ia decizia cine va intra in competitie dupa sedinta tehnica din preziua startului competitiei.  

„Ca obiectiv avem calificarea la Jocurile Olimpice si obtinerea unei medalii, pentru ca asa este normal. Dar obiectivul principal este punctajul pentru Olimpiada. Sanse la medalie e greu de spus cine va avea mai multe, pentru ca sunt multi sportivi in concurs, dar la calificarea pentru Jocurile Olimpice avem sanse. Oricum sunt mai sportivi multi angrenati in aceasta calificare, nu sunt numai la Campionatele Mondiale criterii pentru calificare. Noi am dus aici sportivii care sunt mai importanti”, a declarat Nicu Vlad.  

Perioada de calificare la Tokyo 2020 se incheie la 30 aprilie 2020.

FOTO: Federatia Romana de Haltere – Romanian Weightlifting Federation

 URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK ⤵⤵⤵                       

Campionatele Mondiale de haltereHaltere