FOTO Handbal feminin: Revenire spectaculoasă pentru SCM Craiova în meciul cu Brest: ”În seara aceasta am văzut o echipă foarte mare… și vorbesc de Craiova”

SCM Craiova a obținut în această seară a treia victorie din Grupa A a Cupei EHF. Încurajate de o asistență record în tribunele Sălii Polivalente din Craiova, handbalistele alb-albastre s-au impus la limită în fața puternicei formații franceze – Brest Bretagne.

”Ne-au ajutat enorm oamenii, au fost lângă noi, ne-au susținut în momentele cheie și am reușit să câștigăm acest meci.”

Handbalistele antrenate de Bogdan Burcea, Dumitru Berbece și Grigore Albici au luptat pe tot parcursul meciului pentru a face față unor jucătoare medaliate cu aur la Campionatul Mondial din 2017 și au reușit să revină în două rânduri, când au fost conduse la 4 goluri diferență. Dacă în prima repriză jucătoarele alb-albastre au reușit să marcheze doar de 5 ori în poarta apărată de fenomenala Cleopatre Darleux, lucrurile s-au schimbat în partea secundă a jocului când echipa din Bănie a găsit mai multe breșe în apărarea adversă, astfel că au putut să revină atât de la scorul de 5-9(scor la pauză), cât și de la 11-15, în minutul 48. Ultimele 10 minute ale partidei au aparținut echipei craiovene care a marcat de 5 ori consecutiv.

”Ne dorim foarte mult să ne calificăm în sferturi și sper că așa va fi.”

De remarcat jocul foarte bun al celor 2 portari de la SCM Craiova și Brest Bretagne, care au încasat 15 respectiv 16 goluri, dar și al apărării celor două formații.

SCM Craiova – Brest Bretagne Handball 16-15(5-9)

SCM Craiova: Klikovac – 3 goluri, Vizitiu – 3 goluri, Rădoi – 2 goluri, Țicu – 2 goluri, Nikolic – 2 goluri, Ardean Elisei-2 goluri, Trifunovic – 1 gol, Florianu – 1 gol.
Brest Bretagne Handball: Pineau – 6 goluri, N Gouan – 4 goluri, Copy – 2 goluri, Tissier – 1 gol, Stoiljkovic – 1 gol, Mangue -1 gol.

La finalul fenomenalei partide, antrenorul echipei SCM Craiova a multumit publicului pentru ajutorul acordat în obținerea victoriei și a celor 2 puncte atât de importante în economia competiției.

Cristina Zamfir Florianu:Sunt fericită că echipa a câștigat, am demonstrat că putem și am reușit să facem un pas foarte important pentru a ne califica. Ne-au ajutat enorm oamenii, au fost lângă noi, ne-au susținut în momentele cheie și am reușit să câștigăm acest meci, cu toate că sunt convinsă că mulți nu au crezut că noi mai putem câștiga acest meci. Calificarea este mai aproape, dar trebuie să câștigăm și meciul de la Randers. Mergem acolo să câștigăm.”

Yuliya Dumanska:”Sunt foarte fericită pentru că am câștigat astăzi. Toată echipa a muncit foarte mult și am reușit să revenim de la minus patru de două ori. Vrem să mulțumim tuturor oamenilor care au venit la sală să ne susțină, a fost o atmosferă fenomenală și suntem foarte bucuroase. Am încercat să îmi fac treaba cât se poate de bine, ca să câștigăm noi. Ne dorim foarte mult să ne calificăm în sferturi și sper că așa va fi.”

Bogdan Burcea: ”Am multe de remarcat în seara aceasta, în primul rând publicul, a fost senzațional, un public care a asistat la un duel handbalistic, cu o echipă încăpățânată a Craiovei, o echipă care nu s-a predat cele 60 de minute și pentru acest lucru sunt extrem de fericit. M-am abținut meciurile trecute să le laud pe fete, să le ridic în slăvi, însă cred că în seara aceasta am văzut o echipă foarte mare…. și vorbesc de Craiova, o echipă care cu atitudine a reușit să se impună în fața unei echipe foarte valoroase. Nu cred că în acest moment calificarea este rezolvată, ne-am spus deja cuvântul în această grupă, sper ca și în ultimul meci fetele să se comporte exact cum s-au comportat în această seară”

În Grupa A a Cupei EHF, SCM Craiova se clasează pe poziția a 2-a, la egalitate de puncte (6)cu formația de pe primul loc – Brest Bretagne.

În ultimul meci al grupei SCM Craiova va întâlnii formația daneză Randers HK. Meciul va avea loc în data de 11 februarie.

Urmărește-ne pe Facebook:

Brest Bretagne Handballcupa ehfhandbalhandbal femininscm craiova handbal