FOTO Handbal feminin: Craiova a pierdut primul meci de pe teren propriu | Bistrița a câștigat meciul cu Slobozia

Etapa a noua a Ligii Florilor la handbal feminin a continuat joi, 9 noiembrie, cu alte 2 partide. CSM Bistrița a dispus pe teren propriu de formația AHCM Slobozia la o diferență de 6 goluri, în timp ce SCM Craiova a pierdut primul meci de pe teren propriu în acest sezon competițional.

După un egal surprinzător pe terenul formației AHCM Slobozia, SCM Craiova nu s-a regăsit nici în partida disputată în Polivalenta Craioveană și a pierdut în fața formației CSM Roman. În prima parte a meciului s-a jucat de la egal la egal, pe rând cele două formații fiind în avantaj, 3-0 – minutul 4 pentru SCM Craiova, 5-8- minutul 19 pentru Roman, pauza găsindu-le pe cele două adversare la un scor de egalitate, 12-12.

Repriza secundă a stat sub semnul urmăririi, SCM Craiova încercând pe tot parcursul celor 30 de minute de joc să se apropie de formația oaspete. După un scor de 12-15 în minutul 33 pentru Roman, echipa din Bănie a reușit să egaleze șapte minute mai târziu, 15-15, pentru ca după alte 10 minute CSM-ul să se desprindă din nou la un ecart de trei goluri, 18-21. Cu șapte minute înainte de fluierul final Cristina Zamfir reușea din nou să restabilească egalitatea la 21. Finalul de partidă a aparținut echipei antrenate de Constantin Ștefan, și în special jucătoarei Iovănescu care a reușit ca în mai puțin de patru minute să înscrie de 3 ori în poarta alb-albastrelor. Meciul s-a încheiat la scorul de 22-25.

Surpriza plăcută a meciului a fost revenirea imediată pe parchet a jucătoarei Cristina Florianu Zamfir. Dacă în urmă cu 2 zile antrenorul Bogdan Burcea anunța că handbalista nu va juca 100% în meciul de astăzi, din cauza unei entorse suferite în meciul de la Slobozia, iată că refacerea acesteia a fost mult mai rapidă, iar Cristina a reușit să încheie partida cu 5 reușite, la egalitate cu o altă coechipieră, Pricopi. Și de la Roman, Iuganu și Simion au reușit să înscrie câte 6 goluri fiecare.

SCM Craiova – CSM Roman 22-25(12-12)

SCM Craiova: Pricopi – 5 goluri, Zamfir – 5 goluri, Nikolic – 4 goluri, Țicu – 3 goluri, Ardean-Elisei – 3 goluri, Tudor – 1 gol, Klikovac – 1 gol
CSM Roman: Iuganu – 6 goluri, Simion – 6 goluri, Toskovic – 5 goluri, Iovănescu – 3 goluri, De Sousa – 3 goluri, Stănciulescu – 2 goluri.

În etapa a 10-a SCM Craiova se va deplasa la Cisnădie, meciul urmând să se dispute miercuri, 15 noiembrie, în timp ce formația CSM Roman va primi vizita echipei CSM Bistrița, sâmbătă – 18 noiembrie.

CSM Bistrița – AHCM Slobozia 28-22(15-11)

CSM Bistrița: Chirilă – 9 goluri, Orsivschi – 5 goluri, Szabo – 4 goluri, Paraschiv – 3 goluri, Pristavita – 2 goluri, Cirjan – 2 goluri, Rodriguez – 1 gol, Barbos – 1 gol, Rațiu – 1 gol,
AHCM Slobozia: Burlachenko – 6 goluri, Enescu – 4 goluri, Pătuleanu – 3 goluri, Ivan – 3 goluri, Toma – 3 goluri, Sava – 2 goluri, Dăscălete – 1 gol.

În următorul meci AHCM Slobozia se va duela pe teren propriu cu HCM Rm Vâlcea. Partida va fi transmisă în direct la TVR 2, duminică – 19 noiembrie.

csm romanhandbalhandbal femininLiga Florilorscm craiova handbal