Handbal: Echipele românești și-au aflat adversarele din grupele Ligii Campionilor

Joi 27 iunie a avut loc tragerea la sorți pentru stabilirea grupelor Ligii Campionilor la handbal feminin și masculin.

Echipele românești SCM Rm Vâlcea, CSM București și CS Dinamo București și-au aflat adversarele din noul sezon al Ligii Campionilor.

SCM Rm Vâlcea, campioana României, a fost repartizată în Grupa C alături de Buducnost, SG BBM Bietigheim și Brest Bretagne Handball, iar CSM București, formație care a primit wild card pentru a evolua direct în grupele Ligii Campionilor,  a fost repartizată în Grupa B alături de Ristov-Don, Team Esbjerg și MKS Perla Lublin.

Grupele A și D sunt compuse după cum urmează: Grupa A – Metz, Vipers, Podravka, FTC Budapesta; Grupa D – Gyor, Krim, IK Savehof, echipa care câştigă turneul de calificare

La tragerea la sorţi, SCM Râmnicu Vâlcea a făcut parte din prima urnă valorică, iar CSM Bucureşti din cea de-a patra.

Turneul de calificare va avea loc între 6-8 septembrie, cu meciurile Rocasa Gran Canaria – DHK Banik Most şi Kastamonu – ZORK Jagodina.

Deţinătoarea Ligii Campionilor la handbal feminin este formaţia ungară Gyor ETO.

Campioana României la handbal masculin, Dinamo Bucureşti, va evolua în grupa D a Ligii Campionilor, cu echipele Medvedi, Kadetten, IFK Kristianstad, Wisla Plock şi GOG, conform tragerii la sorţi de joi, de la Viena.

La tragerea la sorţi, Dinamo a făcut parte din prima urnă valorică.

În grupa C vor juca echipele IK Savehof, Tatran Preşov, Cocks, HC Rabotnik, Bidasoa Irun şi Sporting CP.

Prima clasată în fiecare grupă va juca baraj pentru calificare în faza optimilor de finală ale competiţiei, la fel ca în sezonul trecut.

Meciurile vor începe între 11-15 septembrie, ultima etapă fiind programată între 26 februarie – 1 martie 2020.

Potrivit regulamentului competiţiei, din grupele A şi B prima clasată se califică direct în sferturile competiţiei, iar echipele de pe locurile 2-6 ajung în optimi, unde se vor afla şi două echipe provenite din grupele C şi D, inferioare valoric, acestea urmând a fi stabilite în partidele din baraj.

Şase câştigătoare din optimi se vor alătura în sferturi câştigătoarelor grupelor A şi B, pentru cele patru locuri din semifinale.

În sezonul trecut, Dinamo Bucureşti a trecut de faza grupelor, în premieră, dar nu a ajuns în optimi, fiind eliminată de Sporting la baraj.

URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK ⤵⤵⤵

csm bucuresti handbaldinamo handbalhandbalhandbal femininhandbal masculinliga campionilor handbalSCM Rm Valcea