Handbal masculin: Dinamo s-a impus in primul meci din finala Ligii Zimbrilor

Echipa  CS Dinamo Bucuresti s-a impus in prima mansa din finala Ligii Zimbrilor la handbal masculin. Alb-rosii au castigat prima confruntare cu HC Dobrogea Sud Constanța, scor 33-26(15-10). Partida s-a jucat la Constanta.

Dinamovistii au facut astfel un pas urias catre al patrulea titlu national consecutive.

Liga Națională, finala (meci 1): HC Dobrogea Sud Constanța – Dinamo 26-33 (10-15)

Jocul doi al seriei va avea loc peste o săptămână (22 mai), în Ştefan cel Mare, iar cu un nou succes Dinamo intră în posesia trofeului.Din

Primul meci al finalei a fost dominat clar de Dinamo, care a avut avans chiar și de nouă goluri în repriza secundă. Jocul a fost echilibrat în primele 15 minute, perioadă în care coordonatorul Kamel Alouini a suferit două eliminări. HC Dobrogea Sud a profitat de această situație și s-a desprins la 7-5 (min. 13), însă imediat a început recitalul lui Amine Bannour. Interul dreapta a marcat la foc continuu, iar Dinamo a trecut la conducere. Pe finalul primei reprize, portarul iranian Saeid Heidarirad a avut trei intervenții consecutive, cu care a ajutat echipa să intre la cabine la adăpostul unui avantaj important, 15-10.

Constanţa nu a renunţat la luptă în partea a doua și s-a apropiat la două goluri, 18-20 (min. 46), însă Nicu Negru cu două goluri de efect și pivoții noștri Dan Savenco și Mousavi au făcut diferența: 18-14 (min. 49). Au urmat încă patru minute în care gazdele au fost groggy. Missaoui a închis poarta, iar diferența a ajuns la 9 goluri, 19-28 (min, 53). Din acel moment nu s-a mai pus problema câștigătoarei, ci doar a diferenței de la final, care a fost de șapte goluri: 26-33.

”Lupta nu este încă încheiată. A fost un joc foarte bun, dar avem experiența anului trecut, când am câștigat primul meci la Steaua, dar am pierdut meciul al doilea la noi acasă”, a declarat antrenorul Ștefan Constantin.

Următorul meci al finalei este programat pe 22 mai, la ora 18:05, la Sala Dinamo. În cazul unui succes, Dinamo își va trece în cont al 16-lea titlu național din istorie, al patrulea consecutiv.

Dinamo: Heidarirad, Missaoui – Bannour 14, Negru 3, Komogorov 3, Gavriloaia 3, Mousavi 3, Alouini 3, Descat 2, Savenco 1, Kuduz 1, Szasz, Dima, Zulfic, Șandru, Acatrinei. Pentru Dobrogea Sud au marcat: Kevic 5, Buricea 5, Chikovani 4, Malinovic 3, Cutura 3, Nikolici 3, Nistor 2, Mladenovic 1.

Sursa: www.csdinamo.eu

ahc dobrogea sud constantacs dinamo handbalhandbalhandbal masculinLiga Zimbrilor